Έκθεση χαρακτικής συλλογής ΚΟΛΛΙΑΛΗ σε Βιέννη και Σάλτζμπουργκ


Στο νούμερο  14 της Αργεντίνιερ στράσσε (της οδού Αργεντινής) στη Βιέννη, στο υπέροχο  ιστορικό  Μέγαρο ρυθμού μπαρόκ,  που εδώ και εκατό χρόνια ανήκει στην Ελληνική Πρεσβεία , εορτάστηκε λαμπρά η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, με ταυτόχρονη έκθεση της Συλλογής Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή με τίτλο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ» .
 
Η ψυχή της Πρεσβείας, η δραστήρια πρέσβης μας στη Βιέννη και εκπρόσωπος στον ΟΗΕ κ. Χρυσούλα Αλειφέρη, δεξιώθηκε  σε δύο  εκδηλώσεις, την πρώτη ημέρα τους εκπροσώπους του Αυστριακού Κοινοβουλίου, διπλωμάτες και συμβούλους Διεθνών Οργανισμών  και την δεύτερη τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελληνικής παροικίας της Βιέννης.
Η έκθεση που μετέφερε άρωμα Ελλάδας στη Βιέννη, περιελάμβανε 50 χαρακτικά έργα , των μεγαλύτερων Ελλήνων χαρακτών του 20στού και του 21ου αιώνα  (Γαλάνη, Κεφαλληνού, Ορφανού, Κορογιαννάκη, Βελισσαρίδη, Θεοδωρόπουλου, Κογεβίνα,  Γραμματόπουλου, Τάσσου, Βάσως Κατράκη, Μόραλη, Μυταρά, Πράσσινου, Γουρζή, Γιανναδάκη κ.ά) ,  25 αριθμημένα βιβλία (εκδόσεις  με γνήσια χαρακτικά σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων) καθόσον στη Βιέννη τυπώθηκαν τα πρώτα Ελληνικά βιβλία, καθώς και 25 ex libris, πάντα  με έμφαση στα Eλληνικά θέματα (τον Ρήγα Φεραίο -που έζησε στην Βιέννη-, την Ακρόπολη, τα νησιά του  Αιγαίου κ.ά)
Η ίδια εκδήλωση για την Εθνική επέτειο, έγινε με μεγάλη επιτυχία  και στο γραφικό Σάλτζμπουργκ, την πατρίδα του Μότσαρτ,  υπό την αιγίδα της εκεί επίτιμης Προξένου της Ελλάδας κ. Καταρίνας Πάππας, στο  Προξενείο της Ελλάδας που στεγάζεται στο υπερσύγχρονο Μέγαρο της οικογενείας Pappas.
Τις Εκθέσεις επιμελήθηκαν η συλλέκτης κ. Πόλλυ Κολλιαλή και η Ειρήνη  Κολλιαλή.
Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Αμνοερίφια: Πως ξεχωρίζουμε τα Ελληνικά από τα «ελληνοποιημένα» και εισαγόμενα...
Επόμενο άρθρο Γ. Μαρινάκης για Γρ. Σταμούλη και Γ. Βασιλείου: Τέτοιοι τοπικοί άρχοντες μας αξίζουν;;