«Αφρός & Φυσαλλίδες 2018»


Ανεξαρτήτως προέλευσης, τα αφρώδη κρασιά είναι πάντα γοητευτικά, συναρπαστικά και ελκυστικά.

Πατρίδα τους, η Καµπανία, ωστόσο αφρώδεις οίνους παράγουν πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Φέτος, στην εκδήλωση Αφρός και Φυσαλλίδες που διεξάγεται για 12η φορά στις 16 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, 12:00-20:00, θα υπάρχουν προς δοκιμή σχεδόν 100 αφρώδεις οίνοι, από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία (όπως Brachetto, Moscato d’Asti και βέβαια τη Γαλλία, την πατρίδα της σαμπάνιας.

Τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που στέκουν ανταγωνιστικά έναντι πολλών άλλων οινοπαραγωγικών χωρών, ακόμα κι αν αυτές έχουν καθιερωθεί για αυτά. Από τα αρώματα και τη γεύση τους, μέχρι τις συχνά έξυπνες και εντυπωσιακές συσκευασίες τους, τα ελληνικά αφρώδη που θα είναι στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Λήμνο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, θα δοκιμαστούν και θα εκτιμηθούν.

Πολλοί έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα θεωρούν την τάση για τα αφρώδη κρασιά ανοδική και έχουν επενδύσει σε αυτά με επιτυχία, ακόμα και αναπάντεχα, π.χ. σε αφρώδεις ρετσίνες.

Φέτος, για πρώτη φορά, για τους λάτρεις και γνώστες της σαμπάνιας, θα λειτουργήσει σε ξεχωριστή αίθουσα το Champagne Βar by FNL (www.fnl-guide.com), με premium σαμπάνιες ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και φρέσκα στρείδια Ατλαντικού Fine de Claire, με επιπλέον κόστος δοκιμής. Στην ίδια αίθουσα θα διατίθενται, επίσης, ισπανικά αλλαντικά υψηλής ποιότητας της Greek Luxury Products, αρτοποιήματα του Queen Bee και εκλεκτοί καφέδες Nespresso, από έξι διαφορετικές χώρες.

Με την είσοδο στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» ο επισκέπτης παίρνει ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον κατατοπιστικό κατάλογο κρασιών της εκδήλωσης, η οργάνωση της οποίας γίνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με τους εξής χορηγούς γευστικής απόλαυσης (με δοκιμή προϊόντων τους δωρεάν): Εστιατόριο Ψαράδες (με εδέσματα ειδικά σχεδιασμένα για αφρώδεις οίνους), Ζαχαροπλαστείο Le Votre Piree (με εξόχως ιδιαίτερα σοκολατάκια), τα επίσημα νερά της έκθεσης (της Nestlé), Acqua Panna από την Τοσκάνη και το αφρώδες S. Pellegrino από τις Άλπεις, ενώ παρόντα θα είναι και τα ειδικά ποτήρια κρασιού Riedel.

Πληροφορίες: 210 766 0560 & info@vinetum.gr.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Προσβολή ελαιόδεντρων από τον μύκητα Γλοιοσπόριο
Επόμενο άρθρο Βαθμολογική ανάσα για την Νέα Πέραμο