ΒΑΡΕΑ: Η γραφική παραλία των Μεγάρων που θα έπαιζε πρωταρχικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη


Σε τραγική κατάσταση πλέον, βρίσκεται ολόκληρο το παραθαλάσσιο μέτωπο στη παραλία της Βαρέας. Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τις συνεχιζόμενες καθιζήσεις είναι εκτεταμένες, ενώ ο δρόμος σε αρκετά σημεία, έχει καταστεί επικίνδυνος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της «α» είναι σοκαριστικές!

Στις φωτογραφίες του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σήμερα, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Άποψη Μεγάρων», φαίνεται ξεκάθαρα ότι το υπέδαφος που βρίσκεται κάτω από το οδόστρωμα, σε αρκετά σημεία παρουσιάζει διάβρωση που ξεπερνά το ένα (1) μέτρο!

Εκτός όμως από το οδόστρωμα, εγκυμονεί και σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης των κολώνων ηλεκτροφωτισμού (μια εξ αυτών έχει ήδη καταρρεύσει), ενώ τα προστατευτικά που είχαν τοποθετηθεί προσωρινά από τον δήμο – όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες – έχουν καταλήξει στη θάλασσα!!!

Ενώ λοιπόν η επίσημη θέση του δήμου Μεγαρέων, είναι ότι ο δήμος αδυνατεί να προχωρήσει σε οποιοδήποτε έργο αποκατάστασης της παραλίας, καθώς δεν έχει σε αυτή καμία αρμοδιότητα, το Λιμενικό σε απάντηση του σε επιστολή που του εστάλει από τον εξωραϊστικό σύλλογο Βαρέας, αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι:

«είναι υπευθυνότητα του δήμου να ξεκινήσει το έργο, ώστε να  γίνει ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την εικόνα της παραλίας των Μεγάρων».

Με την απάντηση του αυτή, το Λιμενικό «πέταξε» η πιο σωστά  «ξαναγύρισε» το μπαλάκι στον Δήμο Μεγάρων.

Το πρόβλημα της παραλίας των Μεγάρων, είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες εδώ και αρκετό καιρό. Έξαλλου, εάν μέχρι πρότινος μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, η πρόσφατη διεξαγωγή – πριν έναν περίπου μήνα – του 8ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη «βομβαρδισμένη» περιοχή της Βαρέας, έκανε γνωστό το πρόβλημα σε όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ιδίοις όμμασι.

Αναμένετε λοιπόν η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων, ώστε το θέμα της παραλίας της Βαρέας, να τύχη επιτέλους της προσοχής και της αντιμετώπισης που του αναλογεί.

Γιατί όπως είπε και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ελευσίνα, με την οποία κήρυξε την ολοκλήρωση των εργασιών του 8ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου:

«Θέλουμε η Δυτική Αττική να γίνει η «μπροστά αυλή» της πρωτεύουσας».

Όμως μπροστά αυλή με «βομβαρδισμένες παράλιες», γίνεται;;; δεν γίνεται…

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ένα τσιγάρο είναι αρκετό για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα
Επόμενο άρθρο Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών:Ο εθελοντισμός στη «πρώτη γραμμή»