Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη: 500.000 κόσμου βροντοφώναξαν ΟΧΙ


Βροντερό παρών, έδωσαν χιλιάδες κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι  του συλλαλητηρίου, οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 500.000!

Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», διαδηλωτές από κάθε μεριά της χώρας, βροντοφώναξαν ΟΧΙ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και σε όσους προσπαθούν να σφετεριστούν ελληνική ιστορία και κληρονομία χιλιάδων χρόνων.

O στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος (πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού), απευθυνόμενος στο τεράστιο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, επέκρινε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τις δηλώσεις του ότι είναι «μισός Μακεδόνας» και ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

«Είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία… Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα» τόνισε ο Φραγκούλης Φράγκος και πρόσθεσε: «Θα μας βρουν μπροστά τους, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ότι θέλουν». «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ο στρατηγός Φράγκος, στο άκουσμα του οποίου, το πλήθος να ξέσπασε σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15.

«Ομολογία Εθνική πίστεως», χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τόνισε.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το τέλος της ποδοσφαιρικής αθωότητας: Ο παίκτης που για χάρη του υποκλιθήκαν οι οπαδοί …της Real Madrid
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με απόφαση της "Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων"