Βρισκόμαστε προ του ενδεχόμενου μιας αντιστροφής των μαγνητικών πόλων του πλανήτη;;;


Επιστήμονες του πανεπιστήμιου του Κολοράντο, προειδοποιούν για το σοβαρό ενδεχόμενο αλλαγών στο μαγνητικό πεδίο της Γης.

Το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει τη Γη, παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εκτίμηση στην επιστημονική κοινότητα, πως πλησιάζει η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του πλανήτη.

Το μαγνητικό πεδίο, εκτείνεται για χιλιάδες χιλιόμετρα στο διάστημα, ο μαγνητισμός του επηρεάζει τα πάντα και προστατεύει από καταστροφικούς ηλιακούς ανέμους.

Τα τελευταία 200 χρόνια έχει εξασθενήσει κατά 15% και σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό ίσως είναι σημάδι πως οι πόλοι της Γης ετοιμάζονται να αντιστραφούν, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλες αλλαγές στην ανθρώπινη ζωή.

Αν πράγματι σημειωθεί η αντιστροφή, όπως προειδοποιεί ο διευθυντής του εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Ντάνιελ Μπέικερ, είναι πιθανό κάποια μέρη του πλανήτη να καταστούν ακατοίκητα, λόγω αδυναμίας διατήρησης δικτύου ηλεκτροδότησης.

Η τελευταία αντιστροφή των πόλων σημειώθηκε πριν από περίπου 780.000, ενώ συνήθως οι πόλοι αλλάζουν κάθε  200.000-300.000 χρόνια, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι φόβοι της επιστημονικής κοινότητας τότε ο πλανήτης θα κινδυνεύει άμεσα από ηλιακούς ανέμους ικανούς να δημιουργήσουν τρύπες στο όζον. Αυτό με τη σειρά του θα επιδράσει καταλυτικά στη ζωή του ανθρώπου, που θα κινδυνεύει περισσότερο από ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ενώ θα παρατηρηθεί ριζική αλλαγή του κλίματος και σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε περίπτωση αντιστροφής των πόλων περίπου 100.000 άνθρωποι θα χάνουν ετησίως τη ζωή τους λόγω αυξημένων ποσοστών ακτινοβολίας.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της Άποψης 1/2/2018
Επόμενο άρθρο Κατερίνα Κατσούλη στο Game Changer: "Να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία επιχειρήσεις και κυβερνήσεις..."