Γ. ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: Η «πολιτική απάτη» του Γρ. Σταμούλη


Με αφορμή τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις που πρόεκυψαν στον Δήμο Μεγάρων, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα, την κατάσχεση από τα ταμεία του δήμου, χρηματικού ποσού ύψους 1.250.000€, για χρέη της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ, ζητήσαμε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου», κ. Γιάννη Μιχάλαρο να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Άποψη: Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κατάσχεσης του 1.250.000€ περίπου, για χρέη της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ, είναι κάτι που το περιμέναμε;

Γ. Μιχάλαρος: κ. Δρομούση το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Ξεκίνα εδώ και πέντε χρόνια, από την περίοδο της διοίκησης Μαρινάκη.

Όμως επί διοικήσεως Σταμούλη, το πρόβλημα της ΔΕΥΑΜ γιγαντώθηκε και οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι.

Σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2014, ο σημερινός δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, έδιωξε τον εκκαθαριστή της εταιρίας και στην θέση του έφερε έναν νέο. Ο νέος εκκαθαριστής και ο Δήμαρχος, επέλεξαν να «παρανομήσουν». Μάλιστα αυτή η παρανομία απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχει ξαναγίνει σε υπό εκκαθάριση εταιρία!  Όπως όλοι γνωρίζουν, όταν μια εταιρία βρίσκεται υπό εκκαθάριση, ούτε συναλλαγές κάνει, αλλά ούτε όμως και προσλήψεις. θέλω να πω, ότι όλο αυτό το διάστημα, η ΔΕΥΑΜ λειτουργούσε κανονικά, σαν να μην ήταν υπό εκκαθάριση! Αυτό είναι παράνομο. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας, ότι οι «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου», μέσω εμού, είχαν φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ΔΕΥΑΜ και του τρόπου λειτουργιάς της, αλλά δεν εισακούστηκαν ποτέ από τον Δήμαρχο.

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, είναι το γεγονός, ότι η ΔΕΥΑΜ λειτούργει χωρίς διοικητικό συμβούλιο, αλλά με προσωπικές εντολές και αποφάσεις του Δημάρχου κ. Σταμούλη!

Άποψη: κ. Μιχάλαρε, το γεγονός της κατάσχεσης, μπορεί και ναι σε τι βαθμό να επηρεάσει τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του Δήμου;

Γ. Μιχάλαρος: Επειδή η κατάσχεση είναι συντηρητική, ενδέχεται τα χρήματα που θα μπαίνουν στους λογαριασμούς του Δήμου Μεγαρέων, να κατάσχονται για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Στην περίπτωση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε,  θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην αποπληρωμή των μισθών των υπαλλήλων του δήμου…

Άποψη: κ. Μιχάλαρε, ο σημερινός Δήμαρχος όπως και οι προγενέστεροι, είχαν δεσμευτεί ότι θα «κλείσουν» την ΔΕΥΑΜ. Γιατί τελικά κάτι τέτοιο δεν προχωρά; ποια είναι η άποψη σας;

Γ. Μιχάλαρος: o κ. Σταμούλης έχει συμφωνήσει να γίνει ανάληψη του χρέους των 8.500.000€ από τον δήμο μας. Ο σημερινός Δήμαρχος, έκανε μια «πολιτική απάτη» απέναντι στον Μεγαρικό λαό, μη σεβόμενος τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αντί λοιπόν να κλείσει άμεσα την ΔΕΥΑΜ μετά τις αποφάσεις του Δ.Σ., συνέχισε να βουλιάζει την εταιρία, φορτώνοντας την με χρέη του δήμου!

Με αυτόν τον τρόπο μας εξαπατά όλους, ότι τάχα νοικοκυρεύει τα οικονομικά του δήμου, ενώ στην πραγματικότητα μετακυλύει υποχρεώσεις στην ΔΕΥΑΜ, συνεχίζοντας να την βουλιάζει στα χρέη.

Οι κινήσεις του κ. Σταμούλη, αναδεικνύουν την άγνοια του στον χειρισμό τέτοιων σοβαρών θεμάτων. Χαρακτηριστικά θα σας πω τα εξής:

  1. Το πρόγραμμα «ΑΞΙΑ» του υπουργείου εσωτερικών, θα λήξει στις 30/11/2018. Η διοίκηση του δήμου δεν έχει κάνει τίποτα έως τώρα και εάν συνεχίσει έτσι, τότε θα χαθεί η ευκαιρία να χρηματοδοτήσει το υπουργείο την ανάληψη του χρέους της ΔΕΥΑΜ.
  2. Ο κ. Σταμούλης έχει εκπονήσει ένα «σατανικό» σχέδιο ψηφοθηρίας. Προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ενός Δήμαρχου νοικοκύρη που κάνει χρηστή διοίκηση, ενώ στην πραγματικότητα μεταφέρει υποχρεώσεις και χρέη του δήμου στην ΔΕΥΑΜ, ελπίζοντας ότι αυτά θα αποπληρωθούν από το υπουργείο εσωτερικών. Δημιουργεί δηλαδή μια πλασματική εικόνα για τον εαυτό του και για την πολιτική που ασκεί. Η κατάσχεση, έδειξε απλά το μέγεθος της εξαπάτησης του Μεγαρικού λάου.

Ο κ. Σταμούλης – δυστυχώς για τον δήμο και τους πολίτες – εξελίχτηκε ένας πολιτικός «παλαιάς κοπής», εγκλωβισμένος στις συμβουλές και παροτρύνσεις κάποιων «παλαιάς κοπής» συμβούλων του..

Άποψη: κ. Μιχάλαρε ευχαριστούμε θερμά για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε.

Γ. Μιχάλαρος: Σας ευχαριστώ και εγώ κ. Δρομούση

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το 3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Επόμενο άρθρο Ίδρυμα Γκίνη: Προικοδότηση άπορων κοριτσιών