Δήμος Αθηναίων: Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%


Σε σημαντική ελάφρυνση κατά 50% από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για τις εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, προχωρά ο δήμος Αθηναίων, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν τα έργα αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της περιοχής, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Εμπορίου, Ανάπτυξης και διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων κ. Νέλλη Παπαχελά, οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων-Τμήμα Ανταποδοτικών τελών και Τ.Α.Π,  εντός δέκα ημερών, επισυνάπτοντας: τίτλους ιδιοκτησίας, ή το μισθωτήριο με τα τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων τους και λογαριασμούς ρεύματος στο όνομα της επιχείρησης ή του επαγγελματία.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει οικονομικό αντιστάθμισμα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, λόγω της προσωρινής δυσκολίας πρόσβασης των πελατών τους, από τα έργα αποκατάστασης.

Το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, μέσα στο οποίο 10 δρόμοι έχουν αποδοθεί τον τελευταίο χρόνο στους πεζούς, εξελίσσεται σε τρίγωνο-πρότυπο, όσον αφορά τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, τα ωράρια τροφοδοσίας των καταστημάτων και αποκομιδής απορριμμάτων και τους καθαρούς τοίχους από γκράφιτι.

Η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να μειώσει κατά 50% τα δημοτικά τέλη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα όταν το κεντρικό Κράτος αυξάνει διαρκώς τη φορολογία. Πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ να γίνει πράξη η έννοια της αποκέντρωσης για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να προχωρήσει στη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις του εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας, αποδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και τους στηρίζει ενεργά »

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο «Μαμαδίστικη» τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Επόμενο άρθρο Κλ. Βαρέλας: Η λύση για τα αδέσποτα είναι η Dogs’ Voice