Επίθεση Γ. Μαρινάκη κατά του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Βασιλείου για το «μπάζωμα» του ρέματος «Κοκκινογής»


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ(;) ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής και δη της Αντιπεριφέρειας δυτικής Αττικής είναι πολύ μεγάλες για όλα όσα συνέβησαν πρόσφατα στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Ώριμες  μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης, παραδοθείσες τόσο από τη διοίκηση μας με την 179/26-6-2012 απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου όσο και από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας στη σημερινή, έμειναν ανέγγιχτες στα συρτάρια κάποιων υπαλλήλων για 3.5 χρόνια.

Όμως αυτό που είναι περισσότερο εξοργιστικό και άκρως προκλητικό είναι η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη δυτ. Αττικής κ. Βασιλείου, ο οποίος αντί να αναλάβει το βάρος των ευθυνών που του αναλογούν – και που είναι πολύ μεγάλο – αντιθέτως αντιμάχεται τους πολιτικούς αντιπάλους του δια του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook!

Ο κ. Βασιλείου θεώρησε σωστό να αναρτήσει την άποψη ενός έγκριτου Καθηγητή του ΕΜΠ στο προσωπικό του προφίλ, θέλοντας έτσι να «κατατροπώσει» τους αντιπάλους του, ενώ είχαν προηγηθεί δύο θορυβώδεις  συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου δεν ανέφερε τίποτα επ΄αυτού.

Είναι αδιανόητο να παρουσιάζεται η άποψη έγκριτου Καθηγητή του ΕΜΠ για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου βρίσκεται σε δεινή θέση.

Ως Αντιπεριφερειάρχης δυτ. Αττικής εδώ και 3.5 χρόνια δεν δικαιούται να ασκεί κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις α΄ και β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, όταν ο ίδιος έχει στα χέρια του έτοιμες αντιπλημμυρικές μελέτες τόσο για τα Μέγαρα(ρέμα έξω Καμάρας, εκτροπή ρέματος Αγ. Παρασκευής), όσο και για τη Νέα Πέραμο(αποχέτευση ομβρίων υδάτων στην περιοχή Μετόχι – Ακρογιάλι), από την αρχή της θητείας του και δεν έχει πράξει το παραμικρό.

Ο κ. Βασιλείου δεν δικαιούται να ασκεί κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις, όταν με τη στάση του και τις ενέργειες του συγκαλύπτει τo μπάζωμα του ρέματος της «Κοκκινογής» που συντελείται από τη δημοτική αρχή του δήμου Μεγαρέων, παρέχοντας μάλιστα μηχανήματα της Περιφέρειας, τα οποία συμμετέχουν στη μεταφορά μπάζων ογκωδών αντικειμένων  και σκουπιδιών στην περιοχή του ρέματος της «Κοκκινογής», λίγα μόλις μέτρα από  το 5ο δημ. Σχολείο Μεγάρων!

Ο κ. Βασιλείου έχει ενημερωθεί εγκαίρως και επανειλημμένα για τη χωματερή που έχει στηθεί στην παραπάνω περιοχή, όπως και για όλες τις υπόλοιπες χωματερές, αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα έπραξε το καθήκον του, δηλαδή να δώσει έγγραφη  εντολή στο κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος δυτ. Αττικής, του οποίου προΐσταται πολιτικά, να διενεργήσει επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία σε όλα τα επίμαχα σημεία και ειδικά στο μπαζωμένο ρέμα της «Κοκκινογής».

Την ώρα που διαδραματίζονται τραγικές σκηνές γύρω μας, με τις φονικές πλημμύρες να συμπαρασύρουν στο διάβα τους 24 ανθρώπινες ψυχές, ο κ. Βασιλείου από τη μια ασκεί κριτική στους προγενέστερους και από την άλλη σιωπά και συγκαλύπτει.

Το δικαιούται;

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Έργο «Φαραωνικών» διαστάσεων: Ελλάδα-Σκόπια και Σερβία θέλουν να ενώσουν τον Δούναβη με το Αιγαίο…
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 η διάθεση του νέου «Ελληνικού» νομίσματος