ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. – Επεκτείνονται οι δραστηριότητες των Κ.Δ.ΑΠ.


Ξεκίνησε η νέα σεζόν των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του δήμου Μεγαρέων, που τελούν υπό την αρωγή και επίβλεψη της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Ο επιτυχημένος αυτός θεσμός,  που δίνει διέξοδο απασχολώντας δημιουργικά εκατοντάδες παιδιά του δήμου μας, ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τον νέο του κύκλο ενταζοντας νέες ασχολίες,  όπως π.χ. τα μαθήματα Σκάκι, η Πληροφορική-Ρομποτική, το Θέατρο και η Ρυθμική Γυμναστική και  θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου του 2018.

Σε πρώτη φάση,  η εγκριθείσα  χρηματοδότηση από τα προγράμματα  ΕΣΠΑ, αφορά την συμμέτοχη στο πρόγραμμα 311 παιδιών,  ενώ σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Σπύρος Κορωσης και η αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου κ Κατερίνα Καστανή, έχουν ξεκινήσει  όλες εκείνες τις διαδικασίες  που απαιτούνται,   ώστε να δοθούν  επιπλέον χρηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ακόμη περισσότερα παιδιά.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργούν καθημερινά 4-8 το απόγευμα, στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων

7ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων

6ο δημοτικό σχολείο  Μεγάρων

9ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων

Ενώ στην Νέα Πέραμο, συμμετέχει στο πρόγραμμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Πέραν όμως της δημιουργικής διεξόδου που δίνεται σε παιδιά και γονείς,  δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, η σημαντική ενίσχυση του τομέα απασχόλησης,  αφού νέες θέσεις εργασίας απορρέουν από το πρόγραμμα, σε μια εποχή μάλιστα, υψηλής ανεργίας για την περιοχή μας.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Γ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η σημασία ενός εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. ως ισχυρό ανάχωμα στην εξόρυξη βωξίτη
Επόμενο άρθρο Η ήττα έφερε γκρίνια στον ΑΤΤΑΛΟ