Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η τεκίλα καταπολεμά την οστεοπόρωση


Σύμφωνα με τη Science Daily, ερευνητής από το Μεξικό βρήκε ότι το φυτό που παράγει την τεκίλα, περιέχει ουσίες ικανές να βελτιώσουν την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου. Και τα δύο αποτελούν τα βασικά μέταλλα που διατηρούν την υγεία των οστών.

Στην έρευνα, που διεξήχθη στο Κέντρο Ερευνών και Προηγμένων Μελετών στο Μεξικό, ποντίκια που έλαβαν φρουκτάνες από το μπλε φυτό agave, παρήγαγαν περίπου 50% περισσότερη οστεοκαλσίνη, μια πρωτεΐνη που δηλώνει την παραγωγή ενός νέου οστού. Ακόμη, η διάμετρος των οστών τους ήταν μεγαλύτερη μετά από 8 εβδομάδες.

Ο Dr Mercedes Lopez, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στην αντίδραση ανάμεσα στις φρουκτάνες και στα βακτήρια των εντέρων που επιτρέπουν στα μόρια σακχάρου να κρατήσουν τις θρεπτικές ουσίες και να τις μετατρέψουν σε κύτταρα οστών.

«Η κατανάλωση των φρουκτάνων που περιέχονται στο φυτό agave, σε συνδυασμό με επαρκή εντερικά μικρόβια, προωθεί τον σχηματισμό ενός νέου οστού, ακόμη και αν υπάρχει οστεοπόρωση», εξηγεί.

Έτσι, τα αποτελέσματα δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας εναλλακτικής θεραπείας για την οστεοπόρωση, μια ασθένεια που προσβάλλει 200 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

Εκτός από την πιθανότητα θεραπείας της οστεοπόρωσης, η τεκίλα έχει και άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και ακόμα να καταπολεμήσει τη χοληστερίνη.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο NASA: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του New Horizons
Επόμενο άρθρο Φιστίκια Αιγίνης: Προστατεύουν από την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων