Η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά αναφορές πιλότων για θέαση UFO


Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (IAA), ερευνά τις αναφορές πιλότων από τρεις διαφορετικές εμπορικές πτήσεις, σχετικά με την θέαση Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Ιρλανδίας.

Trevor Buckley‏ @IrishAero Nov 11

Very interesting report on Shannon high level Friday 9 November at 0630z with multiple aircraft with reported sightings of a UFO over County Kerry. Skip to 17 minutes to listen reports on @liveatc http://archive-server.liveatc.net/einn/EINN-High-Nov-09-2018-0630Z.mp3 … #Aviation #UFO #Ireland

Πιο συγκεκριμένα, την παρασκευή 9 Νοέμβριου  στις 06:47 ο πιλότος της British Airways (BA) επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Σάνον στην Ιρλανδία, ζητώντας να μάθει εαν γινόντουσαν αεροπορικά γυμνάσια στην περιοχή, επειδή υπήρχε κάτι που «κινείτο πάρα πολύ γρήγορα».

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας απάντησε ότι δεν γίνονται γυμνάσια.

Ο πιλότος της BA που πετούσε από το Μόντρεαλ του Καναδά με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανέφερε ότι υπήρχε ένα «πολύ λαμπρό φως» και το αντικείμενο εμφανίστηκε κατά μήκος της αριστερής πλευράς του αεροπλάνου προτού «αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση προς τα βόρεια».

Ένας δεύτερος πιλότος αεροπλάνου, της αεροπορικής εταιρίας Virgin που εκτελούσε εκείνη την στιγμή το δρομολόγιο Ορλάντο-Μάντσεστερ, μπήκε στη συζήτηση και είπε ότι μπορεί να είναι μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα της γης. Ενώ πρόσθεσε, ότι και αυτός είδε «δύο λαμπερά φώτα» στα δεξιά του, τα οποία ανέβηκαν σε ύψος με ταχύτητα, η οποία όπως σημείωσε ήταν «‘αστρονομική’, ήταν σαν Mach 2» δηλαδή η διπλάσια αυτής του ήχου.

Ο πιλότος της εμπορικής πτήσης, ενός 737 της Norwegian Air που ταξίδευε από Νέα Υόρκη με προορισμό το Σάνον, εξέφρασε την ανακούφισή του που κι άλλοι είδαν το ίδιο: «Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος», είπε. «Μετά τις αναφορές από έναν μικρό αριθμό αεροπλάνων την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου για μια ασυνήθιστη εναέρια δραστηριότητα η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας υπέβαλε αναφορά», ενώ αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

«Η αναφορά αυτή θα ερευνηθεί βάσει της φυσιολογικής απόρρητης διαδικασίας διερεύνησης συμβάντων», δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπός της στους Irish Times, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι απίθανο να πρόκειται για εξωγήινους από άλλο πλανήτη.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σάνον δήλωσε ότι δεν είναι αρμόζον να σχολιάσουν το συμβάν οι αρχές του αεροδρομίου την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της IAA.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Σαλάτα με αποξηραμένα σύκα, σάλτσα μαυροδάφνης και καστανή ζάχαρη
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «ο Θέογνις» απονομή «Βραβείων Χαλόφτη»