Η μεγάλη επιστροφή του Βινυλίου…


Επέστρεψαν στην κορυφή των πωλήσεων CD και βινύλια, σύμφωνα με την Recording Industry Association of America.

Η R.I.A.A. στην ετήσια έκθεσή της, παρουσίασε πως διαμορφώθηκε η αγορά της μουσικής βιομηχανίας το 2017. Ποιο συγκεκριμένα, τα ψηφιακά downloads έπεσαν κατακόρυφα κατά 25% αποφέροντας κέρδη 1,3 δισ. Δολαρίων, ενώ τα CD και τα βινύλια, έχασαν ένα μικρό μερίδιο (μόλις 4%), αφήνοντας κέρδη 1.5 δισ. δολαρίων.

Η μουσική βιομηχανία γενικότερα, έδειξε μεγαλύτερη υγεία για 2η συνεχόμενη χρονιά έχοντας κέρδη 8,7 δισ. δολάρια. Η ανάπτυξη της οφείλεται σε πληρωμένες συνδρομές όπως εκείνες του Spotify και της Apple. Η αύξηση σε αυτές τις υπηρεσίες, άγγιξε το 50% και προσέφερε σχεδόν τα 2/3 των συνολικών κερδών της μουσικής βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος της Recording Industry Association of America δήλωσε ενθουσιασμένος, αν και η βιομηχανία έφτασε μόλις το 60% της κορυφαίας της επίδοσης, περίπου μια δεκαετία πριν. Τα ψηφιακά downloads κατέγραψαν για τρίτη συνεχή χρονιά διψήφια πτώση και είναι η πρώτη φορά από το 2011, που τα CD και τα βινύλια τα ξεπέρασαν.

Αν και τα CD συνέχισαν την πτώση τους κατά 6%, οι πωλήσεις των βινυλίων αυξήθηκαν κατά 10% αγγίζοντας τα 400 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις. Αυτή η αύξηση έπεισε τις εταιρείες να αρχίσουν ξανά την παραγωγή τους, ύστερα από πολλά χρόνια.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Γιάννης Παντελάκης: Σχέδια υπάρχουν, βούληση δεν υπάρχει
Επόμενο άρθρο 1ο Υπαίθριο Πάρκο Γυμναστικής για ενήλικες στο Δήμο Μεγάρων