Ιωάννης Μπράβος: Το φυσικό αέριο είναι έγκλημα κατά των Μεγάρων


Ανοιχτή επιστολή του Ιωάννη Μπράβου

Διάβασα σε τοπική εφημερίδα της 23/12/2017, πως «έγινε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου μας να συνδεθούμε με τον αγωγό φυσικού αερίου». Τι εννοεί; Να συνδεθεί η πόλη μας με το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση; Εάν ναι, υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας; Γιατί και εγώ και σύλλογοί μας και πολλοί συμπολίτες είχαμε αγωνιστεί, επί είκοσι χρόνια, και προφορικώς και γραπτώς σε όλες τις εφημερίδες μας να μην χρησιμοποιηθεί στην πόλη μας και τα σπίτια μας το φυσικό αέριο. Το ότι υπάρχει νόμος, στα σπίτια που χτίζονται υποχρεωτικά να μπαίνουν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, αυτό δεν μας υποχρεώνει να το χρησιμοποιούμε. Γιατί είναι πολύ επικίνδυνο και για αυτόν που το χρησιμοποιεί και για τους γείτονες. Για εμάς αυτοί που έκαναν αυτό το νόμο ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ από τους έμπορους του φυσικού αερίου. Έχουν γίνει πολλές και τεράστιές ζημιές στους χώρους που το χρησιμοποιούν αλλά τα κρύβουν οι έμποροι του φυσικού αερίου.

Εγώ διάβασα ότι το 1989 στα Ουράλια Όρη (Ρωσίας) ότι 800 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου. Επίσης στο Λονδίνο εδώ και αρκετά χρόνια άδειασε η πόλη από διαρροή φυσικού αερίου. Πριν λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες του Βελγίου, μία πολυκατοικία 17 ορόφων κάηκε με πολλά ανθρώπινα θύματα από το φυσικό αέριο.

Γενικά είναι επικίνδυνο και δεν το θέλουμε για οικιακή χρήση. Παλαιότερα θυμάμαι, για το ίδιο θέμα στα Μέγαρα είχαμε αντιδράσει εγγράφως στις εφημερίδες μας 1) Σύλλογος Θέογνις, 2) Σύλλογος διπλωματούχων μηχανικών και υπομηχανικών Μεγάρων και Νέας Περάμου, 3) Μεγαρικός Τύπος με πολλά και σοβαρά άρθρα, 4) Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων και άλλοι πολλοί.

Για αυτό παρακαλούμε και απαιτούμε από τον Δήμαρχο μας και το δημοτικό συμβούλιό μας:

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Είναι έγκλημα κατά των Μεγάρων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΕΡ. ΜΠΡΑΒΟΣ

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Πρόσθετο τροφίμων συνδέεται με αύξηση βακτηριακών λοιμώξεων
Επόμενο άρθρο Ξεπέρασαν τις 800.000 τα ανασφάλιστα οχήματα - Έρχονται πρόστιμα φωτιά