«Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν» κ. Μπερδελή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του κ. Κώστα Καράμπελα, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου Εντεταλμένου Συμβούλου θεμάτων υγείας του Δήμου Μεγαρέων στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μπερδελή, για το Ασθενοφορο

Ο κ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Εντεταλμένος Σύμβουλος θεμάτων Υγείας του Δήμου Μεγαρέων, σε απάντηση των όσων καταμαρτυρεί ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μπερδελής σχετικά με την έλλειψη συσκευής Οξυγόνου στο Δημοτικό Ασθενοφόρο, απαντά υπεύθυνα ως εξής:

«Διαβάζοντας το Δελτίου Τύπου του κ. Μπερδελή σχετικά με το δημοτικό ασθενοφόρο, θέλω να απαντήσω στις ψευδείς κατηγορίες, ως ιατρός πρωτίστως αλλά  και ως υπεύθυνος σε θέματα υγείας του Δήμου Μεγαρέων μιας και το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο είναι αναμφισβήτητα η υγεία .

Την Κυριακή 25η  Μαρτίου 2018 κατά την διάρκεια της παρέλασης, ένας συμπολίτης μας έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως εκλήθη το ΕΚΑΒ και με δική μου εντολή και το δημοτικό ασθενοφόρο (που βρισκόταν σταθμευμένο στο Δημαρχιακό κατάστημα) και το οποίο κατέφθασε άμεσα (εντός προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος).

Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων έσπευσαν  στον ασθενή και του παρείχαν την πρέπουσα ιατρική βοήθεια. Κατόπιν ο ασθενής διακομίσθη με το δημοτικό ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του βρισκόταν υπό την παροχή οξυγόνου, το οποίο αποσυνδέθηκε από την νοσηλεύτρια εφημερίας όταν κατέφθασε το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Άρα το ασθενοφόρο α) ήταν στη σωστή θέση β) ήρθε στο σωστό χρόνο και το σημαντικότερο γ) ήταν εξοπλισμένο με φιάλη οξυγόνου!!! Χάρη σε όσα προανέφερα μια συντονισμένη ιατρική επιχείρηση έληξε καλώς εφόσον ο σκοπός της (που πάντα είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής) επετεύχθη.Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω τον διοικητή της Τροχαίας Μεγάρων κ. Μηλιώτη Αθανάσιο καθώς και την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων κα. Κορακίδου Αικατερίνη για την άψογη ανταπόκρισή τους σ’ αυτό το επείγον περιστατικό.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι ως ιατρός  θλίβομαι μέγιστα όταν η υγεία γίνεται πεδίο φτηνών μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων. Ως δημοτικός σύμβουλος δε αισθάνομαι ντροπή, όταν ένας αρχηγός συνδυασμού (χωρίς καν  να είναι παρών την στιγμή που ετέθη η παροχή του οξυγόνου στον ασθενή) να χρησιμοποιεί δελτία τύπου και να εγκαλεί τον Δήμαρχο στηριζόμενος σε τεράστια ψέματα

“Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν”, αδύνατον να κρυφτεί η αλήθεια κ. Μπερδελή».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας

& Δημοσίων Σχέσεων

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη Καρδιαγγειακού κινδύνου στις 7 και 8 Μαϊου 2018
Επόμενο άρθρο lets do it greece: Καθαρισμός παραλιών στην Βαρέα και στη Νέα Πέραμο