Μαρία Κιτσαή: Δεν αρκεί η κριτική του «καναπέ»


Ανήσυχο πνεύμα, πολυπράγμον και ιδιαίτερα γνώστη για την εθελοντική της δράση, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ με Όραμα» κ. Μαρία Κιτσαή, μίλησε στη «α» για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Πάχης Μεγάρων, αλλά και το τι θα πρέπει να γίνει κατά την άποψη της, την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών.

Κυρία Κιτσαή, γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Γιατί ο τόπος μας χρειάζεται αλλαγές εκ των εσω. Φτάνει πια η στασιμότητα και η οπισθοδρομική νοοτροπία που επικρατεί στον Δήμο μας. Θα πρέπει όλοι μας, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ενεργά τον τόπο μας, εάν επιτέλους θέλουμε κάτι να αλλάξει. Δεν αρκεί μόνο η κριτική του «καναπέ».

Θέλουμε να αλλάξει μορφή η περιοχή μας και αυτό θα το επιτύχουμε μόνο όλοι μαζί.

Eχετε συστρατευτεί με τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ με Όραμα», γιατί λοιπόν με τον Κλεάνθη Βαρελά και όχι με κάποιον άλλο;

Για την «καθαρότητα» του βλέμματος του και την ειλικρίνεια των λόγων του. Όσες φορές έχουμε συνεργαστεί και πιστέψτε με είναι αρκετές, από τον Κλεάνθη «πήρα» αλήθειες και μόνο. Ξέρω ότι μπορώ να εμπιστευτώ τον λόγο του. Ο Κλεάνθης Βαρέλας, είναι ένας νέος άνθρωπος, ικανός, με κέφι και διάθεση να προσφέρει στον τόπο του.

Στην περίπτωση κατά την οποία εκλεγείτε, σε ποιον τομέα θεωρείται ότι μπορείτε να βοηθήσετε και πως;

Όπου μου ζητηθεί να βοηθήσω, θα το κάνω με χαρά. Ο τομέας όμως που γνωρίζω άριστα, είναι αυτός της «πολιτικής προστασίας». Στη περιοχή μας, ζήσαμε επί ενάμιση χρόνο τεράστιες καταστροφές. Οι πληγές που άνοιξαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές της Νέας Περάμου και της Κινέττας είναι ακόμη ανοιχτές, καταδεικνύοντας  με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού που υπάρχει στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Εδώ λοιπόν έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο.

Κυρία Κιτσαή, μένετε και εργάζεστε μόνιμα στην Πάχη. Ποιο είναι το όραμα σας για την περιοχή;

Η Πάχη είναι το επίνειο και η «τουριστική βιτρίνα» των Μεγάρων. Παρόλα αυτά, εδώ και χρόνια είναι εγκαταλελειμμένη και βρίσκεται σε συνεχές μαρασμό. τα προβλήματα της περιοχής είναι μεγάλα και αντί οι διοικούντες να προσπαθήσουν να δώσουν λύσης, επιλέγουν να τα βάζουν κάτω από το χαλί. π.χ. το γεγονός ότι δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει τη Πάχη με την πολη των Μεγάρων, αυτό από μόνο του, καθιστά τη περιοχή ένα αποκλεισμένο μέρος για τους μόνιμους κατοίκους της.

Η περιοχή, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων, δεν διαθέτει καν δρόμο διαφυγής σε περίπτωση ανάγκης. Δεν έχει καν ένα δημοτικό περίπτερο! Να σας θυμίσω, ότι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις όλων σχεδόν των διοικήσεων που πέρασαν απ’ τον Δήμο, ούτε ένα πολιτιστικό δρώμενο δεν πραγματοποιείται στην περιοχή. Μοναδική εξαίρεση ο «αγώνας λιμένων», ο οποίος είναι μια εξαιρετική διοργάνωση διάρκειας δυο ωρών και αυτό ειν΄ολο.

Οι προηγούμενες διοικήσεις κ. Δρομούση, έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους, τους περίπου 250 μόνιμους κατοίκους της Πάχης, δείχνοντας ότι μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης διαλογής. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να βοηθήσω στο βαθμό που μπορώ, μέσω της συμμετοχής μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«α»: Ευχαριστούμε θερμά κυρία Κιτσαή για την συνέντευξη που μας παραχωρήσατε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Εγώ σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία, να επικοινωνήσω μέσω της εφημερίδας σας με τους συμπολίτες μου.

Σύντομο Βιογραφικό της Μαρίας Κιτσαή

Ονομάζομαι Μαρία Κιτσαή του Γεωργίου και της Αικατερίνης.
Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα και κατοικώ και εργάζομαι μόνιμα στην Πάχη Μεγάρων, όπου διατηρώ επιχείρηση εστίασης.

Είμαι πτυχιούχος Ηλεκ/νικος εγκαταστάσεων και αυτοματισμού, αριστεύσασα πτυχιούχος Β. Νοσηλεύτρια, με εξειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποίησης. Μιλώ Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Τα τελευταία οχτώ χρόνια, ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό έχοντας  συμμετάσχει σε όλες σχεδόν τις μεγάλες καταστροφές, που έπληξαν τον τόπο μας, βοηθώντας τους πληγέντες συμπολίτες μου όπου αυτό απαιτείτο.
Όραμα μου είναι η προστασία του περιβάλλοντος κ η δημιουργία μιας ισχυρής Πολιτικής προστασίας στα Μέγαρα με σκοπό την πρόληψη και την προστασία του Δήμου μας καθώς και του κάθε δημότη για να μην ξαναζήσει ο τόπος μας άλλες τραγωδίες.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Εκτός «πολιτικού στίβου» η Βανέσσα Μαυροειδή
Επόμενο άρθρο Π. Παππά: Αυτή είναι η πραγματικότητα για τα δημοτικά έργα