Με νόμο «εκχωρήθηκε» η Θράκη στους Τούρκους…


Ως γνωστόν, πέρασε το νομοσχέδιο αναγνώρισης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης!

Μάλιστα, πέρασε την ίδια μέρα που όλοι ασχολήθηκαν με το ζήτημα του νόμου για τις ταυτότητες του φύλου.

Καλό είναι να κάνουμε μία μικρή ιστορική αναδρομή.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 1986, όταν το Εφετείο Ξάνθης αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, με αποτέλεσμα η διοίκηση του συλλόγου να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να δικαιωθεί.

Ο Άρειος Πάγος, από την πλευρά του, εξέδωσε δύο απορριπτικές αποφάσεις, υποστηρίζοντας ότι η διάλυση του σωματείου δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και «είναι θεμιτή η εν λόγω διάλυση για την προάσπιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς και για τη διασφάλιση της ειρηνικής συμβίωσης του χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού της Δυτικής Θράκης».

Ειδικότερα, το ΕΔΑΔ, με απόφασή του το 2008 δικαίωσε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αποφαινόμενο ότι το ελληνικό κράτος με την απόφαση αναστολής λειτουργίας της παραβίασε το άρθρο 11 της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, συγκεκριμένα την ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην τροπολογία που σχετίζεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, είχε υπογραμμίσει ότι η προωθούμενη διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα ποινικά δικαστήρια, τα οποία κυρίαρχα θα αποφασίσουν και δεν υποχρεούνται να εναρμονίσουν την απόφασή τους με αυτήν του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Το πρόβλημα και ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτά, δυστυχώς. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές και τις διαβάζετε εσείς οι αναγνώστες, δημιουργούνται συνθήκες αλλαγής των συνόρων της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ, λόγω του Κουρδιστάν.

Όπως καταλαβαίνετε, κάθε αλλαγή συνόρων από τη μία πλευρά επηρεάζει τα σύνορα και από την άλλη. Μπορεί ο Ερντογάν να αποφασίσει αιφνιδιαστικά προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου. Μπορεί ο Ερντογάν να αποφασίσει πως πρέπει να προστατέψει την «τουρκική μειονότητα της Θράκης», πατώντας πια στον νόμο που ψηφίστηκε.

Δυστυχώς, το ελληνικό πολιτικό σύστημα βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του. Ή μάλλον βγάζει τα μάτια μας.

Είναι δεδομένο πως η Ελληνική Λύση θα καταργήσει τον νόμο αυτόν μόλις εισέλθει στη Βουλή. Έναν νόμο ανθελληνικό-αντεθνικό…

 

Γράφει ο: Κυριάκος Βελόπουλος

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Εκτός μονίμων θέσεων οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.ΑΠ.
Επόμενο άρθρο Τάρτα με τριμμένο κολοκυθάκι και καπνιστό σολωμό