Με το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς τιμήθηκε o Αθανάσιος Ι. Μαρτίνος και η «Αιγέας»


Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 23η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων.

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2017 τιμήθηκαν οι:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Αθανάσιος Ι. Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime Limited

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος με τη σύζυγό του, Μαρίνα, επιτελούν ένα μακροχρόνιο κοινωνικό έργο μέσω του Ιδρύματος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ» και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ».

Ο σκοπός και το έργο του ΑΙΓΕΑ είναι ευρύ και πολυεπίπεδο και αφορά διάφορους τομείς δράσης: εκπαίδευση, υγεία, πολιτισμό, κοινωνική πρόνοια, επιστημονική έρευνα, χριστιανική παράδοση, πολιτιστική κληρονομιά, αθλητισμό, τέχνη εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Μεταξύ άλλων, ο ΑΙΓΕΑΣ έχει παράσχει εξοπλισμό σε πολλά νοσοκομεία, έχει ενισχύσει σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς με υλικοτεχνική υποδομή, έχει στηρίξει πανεπιστήμια και σχολές με υποτροφίες, δωρεές για αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και πολλές ακόμη δράσεις προσφοράς. Παράλληλα, έχει προσφέρει σημαντικές δωρεές για ανασκαφές, αποκατάσταση και αναστήλωση ναών και έχει υποστηρίξει τη λειτουργία σημαντικών θεσμών πολιτισμού και ιστορικής μνήμης. Ενισχύει, επίσης, συστηματικά πολλούς συλλόγους και σωματεία που προσφέρουν στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε παιδιά και στην τρίτη ηλικία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Ιωάννης A. ΑναστασίουΠρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FREZYDERM
Ευθύμιος A. Αναστασίου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FREZYDERM

Η ελληνική εταιρεία FREZYDERM ιδρύθηκε το 1986 με βασικό στόχο το σχεδιασμό και την παραγωγή δερματολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας με αυστηρώς φαρμακευτικά κριτήρια. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 200 προϊόντα και απασχολεί συνολικά 205 υπαλλήλους.

Τα τελευταία επτά χρόνια, η FREZYDERM έχει καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 165%, αγγίζοντας τα 40 εκατ. ευρώ τζίρου το 2016, πετυχαίνοντας παράλληλα υψηλή κερδοφορία και σημαντική μείωση του τραπεζικού δανεισμού της, που βρίσκεται κάτω του 1% του κύκλου εργασιών της.
Πέρα από την επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, η FREZYDERM έχει μια επιτυχημένη πορεία σε διεθνείς αγορές, με παρουσία των προϊόντων της σε περισσότερες από 20 χώρες. Την περσινή χρονιά ιδρύθηκε και η πρώτη της θυγατρική με έδρα το Λονδίνο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ
Αλέξανδρος Κίκιζας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Η ελληνική εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ιδρύθηκε το 1947 με όραμα να αναδειχθεί σε μια ισχυρή βιομηχανία τροφίμων με έμφαση στην ποιότητα και τις εγχώριες πρώτες ύλες. Σήμερα, επτά δεκαετίες αργότερα, η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα.

Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική της δραστηριότητα. Διατηρεί ένα μερίδιο 35% στην εγχώρια αγορά, απορροφά ετησίως 100.000 τόνους τοπικών σιταριών και παράγει περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών το χρόνο στο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα. Αυτά τα νούμερα, καθιστούν την εταιρεία το μεγαλύτερο παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και τον πρώτο αγοραστή σκληρού σίτου πανελλαδικά.

Η εταιρεία διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο σημαντικών και φημισμένων μαρκών: MELISSA, PRIMO GUSTO, STELLA, ΑΒΕΖ, ΒΛΑΧΑ, DEVETA και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ηγετικών μαρκών HEINZ, KRAFT και DEL MONTE στην Ελλάδα. Εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 30% της συνολικής παραγωγής.

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Πρώτη η Ελλάδα στην Κατανάλωση Αντιβιοτικών στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο Στις Βρυξέλλες 16 Δήμοι για την διαχείριση απορριμμάτων-Ανάμεσα τους και ο Δήμος Ελευσίνας