Ξεκίνησε η ανάπλαση του Άλσους Θεόγνιδος


Εδώ περίπου και μια εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανάπλασης στο «Άλσος Θεόγνιδος». Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει την διαμόρφωση της εισόδου του άλσους που βρίσκεται επί της Π.Ε.Ο.Α.Κ., με την τοποθέτηση καλαίσθητων κυβόλιθων σε μια έκταση 750 τ.μ. περίπου.

Όπως μας ενημέρωσαν ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Σπύρος Κορώσης και η Αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου κα Κατερίνα Καστάνη, ο σχεδιασμός και η πρόταση για το έργο ανάπλασης του άλσους, έγινε από την ΔΗΚΕΔΗΜΕ και η εκτέλεση του έργου πραγματοποιείται με κονδύλια του Δήμου Μεγάρων.

Ο προϋπολογισμός του έργου σε αυτή την φάση, φτάνει της 7.000 ευρώ και αφορά την κάλυψη με κυβόλιθους των χώρων:

  1. Του χωματόδρομου που οδηγεί στο γήπεδο μπάσκετ
  2. Του μονοπατιού που οδηγεί στα καμαρίνια του ανοιχτού θεάτρου
  3. Τη δημιουργία «πλατείας» μεταξύ των προαναφερθέντων μονοπατιών και της εισόδου του άλσους

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού ανάπλασης του άλσους, που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων, την δημιουργία δημοτικού αναψυκτήριου, προσθήκη χώρων με  επιπλέον πράσινο, ηλεκτροφωτισμό και διαμόρφωση διαδρόμων για περίπατο.

Η μελέτη για την συνολική ανάπλαση του άλσους, έχει κατατεθεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, αλλά έχει μπλοκάρει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ένα από τα προσχώματα που παρουσιάστηκαν όλο αυτό το διάστημα, είναι και η «μεταγραφή» στον Δήμο του συνολικού χώρου που καταλαμβάνει το άλσος, αφού τυπικά είναι ιδιοκτησία του δημοσίου και όχι του Δήμου!

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ημικρανία και Οφθαλμός
Επόμενο άρθρο Γ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Στο δρόμο της υλοποίησης η Δημοτική Αγορά Οστράκων, Βοτανικού Κήπου και Δημοτικού Parking