Οι ποινικές διώξεις της Folli Follie «αγγίζουν» …και τον Δήμο Μεγάρων


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (aftodioikisi.gr , protothema.gr , www.real.gr), ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γιάννης  Δραγάτσης,  άσκησε Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, στην οικογένεια Κουτσολιούτσου της Folli-Follie, αλλά και σε επτά ακόμη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο  Folli-Follie, είχαν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί. Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης, απαγορεύτηκε σε όλους τους κατηγορουμένους η έξοδος από τη χώρα.

Η δίωξη αφορά – εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου – τρία μέλη του ΔΣ της εταιρείας Folli-Follie, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου και του ορκωτού λογιστή που έβαλε την υπογραφή του και στον ισολογισμό του 2017. Δίωξη ασκήθηκε σε βάρος και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Το «σκάνδαλο Folli-Follie» όμως,  αποκτά και τοπικό ενδιαφέρον. Ο ορκωτός λογιστής του επιχειρηματικού ομίλου της οικογένεια Κουτσολιούτσου, είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει αναλάβει και τον Δήμο Μεγαρέων!!!

Ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γιάννης Μαρινάκης, είχε αναφερθεί στο θέμα της εμπλοκής του κ. Γ. Βαρθαλίτη, Ορκωτού Λογιστή της εταιρείας Folli-Follie αλλά και του Δήμου Μεγαρέων (ΗΡΟΔΩΡΟΣ-ΔΕΜ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ), σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος είχε δώσει στη δημοσιότητα και σχετικό δελτίο τύπου, oπου αναφέρονταν σχετικά.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο τύπου του κ. Μαρινάκη.

7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

(…) Η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ψεύδη, παραπληροφόρηση και σκευωρίες για την πολιτική επιβίωση.
Στην επιχείρηση αυτή υπάρχουν κι άλλοι συνεργοί, με προεξάρχοντα τον Ορκωτό Λογιστή κ. Γ. Βαρθαλίτη, τον οποίο επέλεξε και εγκατέστησε στο δήμο, το Νομικό πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ», τη «ΔΕΜ» και πρόσφατα στις Σχολικές Επιτροπές ο ίδιος ο κ. Σταμούλης.
Πρόσφατα δημοσιεύματα έφεραν στο φως την μεγάλη απάτη της εταιρείας Folli Follie.
Ο Ορκωτός Λογιστής που κατηγορείται ότι ενέκρινε τους πλαστούς ισολογισμούς, έτσι ώστε η εταιρεία να εμφανίζει μεγάλα κέρδη είναι ο κ. Βαρθαλίτης!
Ο στενός συνεργάτης του κ. Σταμούλη ο οποίος επιμελήθηκε όλους τους ισολογισμούς του δήμου από το 2014 και μετά και πήρε την εντολή να κάνει το διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο για την τριετία 2011 – 2014 της διοίκησης Μαρινάκη.
Στον κ. Βαρθαλίτη μετά από εισήγηση του οικονομικού Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών επέβαλε τη δέσμευση όλων των λογαριασμών, των θυρίδων, μετοχών κ.λ.π. ως κύριου ύποπτου για την τέλεση βαρύτατων ποινικών αδικημάτων, με τη σύνταξη και έγκριση πλαστών ισολογισμών της εταιρείας Folli Follie, επί σειρά ετών!
Αυτός ο Ορκωτός Λογιστής εξακολουθεί να «εργάζεται» στο δήμο και να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος σε απολαβές για τις «υπηρεσίες» που παρέχει στον κ. Σταμούλη.
Ο κ. Βαρθαλίτης ανέλαβε τελευταία τον έλεγχο των οικονομικών απολογισμών των Σχολικών Επιτροπών. Γιατί άραγε;
Ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα με μια διοίκηση που φορούσε το μανδύα της διαφάνειας για να καλύψει την εικόνα της αδιαφάνειας, που αποκαλύφθηκε πλήρως σήμερα.(…)

Όπως λοιπόν όλα δείχνουν, το «σκάνδαλο» Folli-Follie, θα είναι «έστω και από σπόντα» ένα ακόμη πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Χρυσές Σφαίρες: 5 υποψηφιότητες το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου
Επόμενο άρθρο «ΜΕΓΑΡΑ-ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»: Γιατί κρύβεται η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. ΜΠΙΖΑ;