Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action 2018»


Για τρίτη συνεχή χρονιά (Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου) στον πολυχώρο της  Τεχνόπολης στο Γκάζι, διοργανώθηκε το Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2018 «Voluntary Action».

Το φεστιβάλ-θεσμός, είναι μια μη εμπορική πρωτοβουλία του Skywalker.gr και αποτελεί ένα φυσικό χώρο συνάντησης των μεγαλυτέρων μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και εθελοντών και πολιτών, σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.

Σκοπός του φεστιβάλ, είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης.

Στόχοι του Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» είναι:

  • Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους
  • Η επιβράβευση των εθελοντών
  • Η  σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
  • Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση  και η ενεργοποίηση των πολιτών

Στα πλαίσια αυτά, περίπου εβδομήντα (70)  μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς, εκατοντάδες απλοί εθελοντές, τα κορυφαία στελέχη ΕΚΕ της χώρας, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν στην πράξη το έργο τους.

Τα δρώμενα του φεστιβάλ:

  • Πραγματοποιήθηκαν συνεδριακές παρουσιάσεις με ομιλητές από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, καλύπτοντας θέματα που αφορούν τα εταιρικά εθελοντικά προγράμματα, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τις πηγές χρηματοδότησης, τις κοινωνικές συμπράξεις που αναπτύσσονται μεταξύ οργανισμών, την σκιαγράφηση του προφίλ του εθελοντή, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού ενός μη κυβερνητικού οργανισμού, αλλά και την εξέλιξη του εθελοντισμού διεθνώς.
  • Υλοποιήθηκαν διαδραστικά σεμινάρια τόσο για την εκπαίδευση εθελοντών, όσο και για την εκπαίδευση στελεχών ΜΚΟ.
  • Έγιναν τιμητικές διακρίσεις και δόθηκαν βραβεία, με στόχο το φεστιβάλ να επιβραβεύσει όλους όσους προσφέρουν καθημερινά, δίνοντας ένα κομμάτι του εαυτού τους, για ένα πιο όμορφο και ελπιδοφόρο μέλλον σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
  • Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συναυλία από το συγκρότημα Αλxημιστές.

Η «άποψη», για μια ακόμη φορά, στήριξε τον σημαντικό αυτό θεσμό, με την συμμετοχή της σαν ένας από τους βασικούς χορηγούς επικοινωνίας. Εκτός αυτού, με την διανομή της έντυπης έκδοσης από το περίπτερο μας, προβάλλαμε τον τόπο μας και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, σε όλους τους επισκέπτες και συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.

 

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής: Πρόγραμμα «E-Cool» για την επιχειρηματικότητα των νέων
Επόμενο άρθρο Το χρονικό της φωτιάς (Video)