Ο Δήμος Λάρισας δημιούργησε θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο και περιμένει 500.000 επισκέπτες


Ο Δήμος Λάρισας δημιούργησε θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο και περιμένει 500.000 επισκέπτες!

Με στόχο να γίνει η Λάρισα τουριστικός προορισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής αλλά και να αναδειχθούν οι πολιτιστικές δυνατότητες ολόκληρης της Θεσσαλίας, κινείται ο Δήμος Λαρισαίων.

Με βάση αυτό το πλάνο, δημιούργησε φέτος το θεματικό χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών», το οποίο αποδίδει ήδη καρπούς, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής, σημείωσε πως οι πρώτες ημέρες της λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου είναι άκρως επιτυχημένες.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, μόνο στα εγκαίνια του πάρκου, επισκέφθηκαν τον χώρο 40.000 άνθρωποι, ενώ υποστήριξε πως μέχρι τα Χριστούγεννα η επισκεψιμότητα στο «Πάρκο των Ευχών» αναμένετε να ξεπεράσει τους 500.000 επισκέπτες.

Επίσης σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ενώ τα τηλέφωνα σχολείων που θέλουν να επισκεφτούν οργανωμένα το πάρκο, πέφτουν βροχή

Ο κ. Νταής υποστήριξε πως το εγχείρημα του χριστουγεννιάτικου πάρκου εντός του φυσικού πάρκου Αλκαζάρ, έχει ως στόχο το πάρκο Αλκαζάρ, να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη.

Σημειώνεται πως στο «Πάρκο των Ευχών» οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με 19 θεματικές δράσεις, όπως «το σπίτι του ‘Αη-Βασίλη «η οικογένεια των χιονάνθρωπων», «η παραμυθοχώρα», «η μανιταροχώρα», «το ταχυδρομείο», «το εργαστήρι των ξωτικών», «το παιχνιδόκουτο» και πολλές άλλες. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να κάνουν περίπατο στο δενδρόφυτο πάρκο έκτασης 64 στρεμμάτων, να χαρούν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δημιουργεί, καθώς επίσης και να απολαύσουν τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Οι είσοδος και οι δράσεις εντός του «Πάρκου των Ευχών» είναι δωρεάν, ενώ σε όσα παιχνίδια υπάρχει κάποιο αντίτιμο, ο δήμος αναμένεται να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια στα παιδιά που έρχονται οργανωμένα με τα σχολεία τους, όπως επίσης στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αλλά και στις ευπαθείς ομάδες.

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Κορυφαίος Αφρικανός παίκτης για το 2017 αναδείχθηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ
Επόμενο άρθρο Κερατόκωνος: Μια οφθαλμική πάθηση που ξεκινά από την εφηβεία