Μ. Τζανόπουλος: Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ μιλά στην «α»


«Φέτος διεξάγονται τα πιο συναρπαστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών»

Μιχάλης Τζανόπουλος: Ιδρυτικό στέλεχος και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Δ.Α., ο άνθρωπος που για 15 συναπτά έτη, βρίσκεται στο τιμόνι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, εκπροσωπώντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των δυτικών προαστίων, στα σαλόνια της ΕΠΟ.

Με τον κ. Τζανόπουλο, συναντηθήκαμε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, δράξαμε της ευκαιρίας να τον ρωτήσουμε, για την εικόνα που εκείνος έχει αποκομίσει, από την έως τώρα διεξαγωγή των Ενωσιακών πρωταθλημάτων, τις μικτές ομάδες, τις υποδομές ποδοσφαίρου κ.α.

Άποψη: κ. Τζανόπουλε, αφού σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μας διαθέτετε, θα ήθελα να σας ρωτήσω, για το πως εσείς βλέπετε, την έως τώρα πορεία των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Δ.Α.;

Μ.Τζ.: κ. Δρομούση, εγώ να σας ευχαριστήσω, για την ευκαιρία που μου δίνεται μέσω της «άποψης», να ευχηθώ κατ’ αρχήν σε όλους τους αθλητές και παράγοντες που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όχι μόνο, να έχουν μια χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη. Σε όλα τα σωματεία της ένωσης μας, εύχομαι η νέα χρονιά να είναι χρονιά υλοποίησης και επίτευξης των στόχων που έχουν θέσει, χωρίς όμως να ξεχνούν ποτέ, ότι το ποδόσφαιρο είναι «παιχνίδι» και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Σχετικά με την ερώτηση σας, αυτό που εγώ έχω αποκομίσει έως σήμερα, είναι το γεγονός, ότι την φετινή σεζόν διεξάγονται και στις δύο κατηγορίες, τα πιο συναρπαστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και όπως όλα δείχνουν, έτσι θα κυλήσουν μέχρι την ολοκλήρωση τους.

Ευχή δική μου, αλλά  και όλων των στελεχών της Ένωσης, είναι να διακριθούν οι καλύτερες ομάδες, χωρίς τραυματισμούς, μέσα σε αθλητικά πλαίσια, προάγοντας το άθλημα που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε.  

Άποψη: κ. Τζανόπουλε, ένας νευραλγικός τομέας του Ενωσιακού ποδοσφαίρου, είναι αυτός των Μικτών ομάδων. Τα δύο τελευταία χρόνια, όπως έξαλλου δείχνουν και τα αποτελέσματα, οι μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ.Δ.Α, βαδίζουν από την μια επιτυχία στην άλλη. Τι έχετε να μας πείτε σχετικά;

Μ.Τζ.: Όπως πολύ σωστά αναφέρατε, οι μεικτές μας ομάδες και πέρσι, αλλά κυρίως φέτος, έχουν κάνει την διαφορά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σωστής και ποιοτικής δουλειάς που γίνεται στις υποδομές των ποδοσφαιρικών ομάδων, της προσεκτικής αξιολόγησης των «ταλέντων» από τους Ενωσιακούς προπονητές και της στήριξης που παρέχει η Ένωση στις ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα. Οι μικτές ομάδες είναι ο καθρέφτης των σωματείων και κατ΄ επέκταση της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής και ως τέτοιον έχουμε την υποχρέωση να τις αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε στους αναγνώστες σας, ότι οι αμοιβές των διαιτητών και ιατρών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών, πρωταθλήματα από τα οποία «αιμοδοτουνται» οι Μικτές ομάδες, είναι πενιχρές και αυτό είναι επιλογή της Ένωσης.

Αυτό συμβαίνει, διότι κατανοούμε πλήρως, την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ουδέποτε ζητήθηκαν από την Ένωση Δυτικής Αττικής  χρήματα, για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα υποδομών, όπως κάνουν κατά πάγια τακτική τους όπως είναι άλλωστε γνωστό, άλλες Ενώσεις.

Άποψη: κ. Τζανόπουλε, η δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως πολύ σωστά προαναφέρατε, έχει επηρεάσει τις επενδύσεις (αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι) και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η Ένωση μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και εάν ναι, με πιο τρόπο;

Μ.Τζ.: κ. Δρομούση, ο ρόλος της Ένωσης όπως γνωρίζετε είναι θεσμικός. Παρά ταύτα, διαχρονικά και όχι μόνο σήμερα που βιώνουμε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση, η Ένωση έχει σταθεί αρωγός, στο πλευρό όλων των ομάδων. Αυτό είναι κάτι που μας το αναγνωρίζουν όλοι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Άποψη: κ. Τζανόπουλε, σας ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε.

Μ.Τζ.: Και εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι από καρδιάς, σε εσάς και στους  αναγνώστες σας, μια καλή και εποικοδομητική χρονιά με υγεία για όλο τον κόσμο.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Παράταση Εγγραφής στο Κτηματολόγιο για τον Δήμο Μεγαρέων
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 10/1/2019