Ο «χορός της τράτας» στο πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής κληρονομιάς 2018


Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, ο Δήμος Μεγάρων με τη συνεργασία των τοπικών λαογραφικών Συλλόγων θα διοργανώσει την αναβίωση του πατροπαράδοτου τοπικού εθίμου του “ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ”.

Φέτος, η αναβίωση του εθίμου έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής κληρονομιάς 2018 και για αυτό τον λόγο, αναμένεται μεγάλη προσέλευση Ελλήνων αλλά και ξένων  επισκεπτών.

Στον ιστορικό χώρο της Πλατείας του Αγίου Ιωάννου Γαλιλαίου (Χορευταρά), την Τρίτη του Πάσχα 10 Απριλίου 2018 και ώρα 18.15, δεκάδες Μεγαριτοπούλες με τις χρυσοκέντητες παραδοσιακές φορεσιές, θα χορέψουν τους ΧΟΡΟΥΣ της ΤΡΑΤΑΣ, αναβιώνοντας ένα έθιμο που έλκει την καταγωγή του, από τον Χορό των Πεπλοφόρων Παρθένων, που χορευότανε στην αρχαιότητα προς τιμήν της Θεάς Δήμητρος.

Στην λαμπρή αυτή εκδήλωση, έχουν προσκληθεί από το Δήμο Μεγαρέων, Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, πρέσβεις ξένων χωρών και άλλες προσωπικότητες. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

(φωτο: visit Megara)

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Η χειραψία δείκτης της υγείας της καρδιάς
Επόμενο άρθρο Γ. Μάνταλος: Άλλο Ε.Σ.Κ.Α. & άλλο Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α...