Πέταξε το πρώτο επιβατικό drone (vid.)


Το δημιούργημα της κινεζικής EHang, με την κωδική ονομασία 184, μπορεί να μεταφέρει στο εσωτερικό του έως και δύο επιβάτες, παρά το γεγονός ότι οι προδιαγραφές του προβλέπουν τη μεταφορά ενός επιβάτη, το βάρος του οποίου μάλιστα δεν θα υπερβαίνει τα 100 κιλά.
Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, η αυτονομία του επιβατικού drone φτάνει τα 23 λεπτά, ενώ μπορεί να ταξιδέψει με την ταχύτητα των 100 χλμ./ώρα.

Το drone της EHang μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα. Σκοπός της κινεζικής εταιρείας είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή να προσφέρει ταχύτερες μετακινήσεις, αλλά και λύσεις σε περιπτώσεις μεταφορά ασθενών ή παροχής πρώτων βοηθειών.

Ήδη, η Υπηρεσία Δρόμων και Μεταφορών του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι το το πρώτο drone της EHang , θα είναι διαθέσιμο για μίσθωση από τον Ιούλιο.
«Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές με αυτό το όχημα στους ουρανούς του Ντουμπάι», δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δρόμων και Μεταφορών, μιλώντας στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου Διακυβέρνησης.
Το κινεζικής κατασκευής Ehang 184 μπορεί να μεταφέρει έναν ελαφρύ επιβάτη με τις αποσκευές του σε πτήσεις μισής ώρας. Πηδάλιο και άλλα όργανα δεν υπάρχουν στην καμπίνα του drone -ο επιβάτης απλά επιλέγει τον προορισμό σε μια οθόνη αφής και το σύστημα αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Αφήνουν "ελεύθερο" τον Γ. Παπαγιάννη οι Sacramento Kings
Επόμενο άρθρο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Ανακοίνωσε έργο ύψους 67.000€ για την επισκευή και συντήρηση Σχολικών κτηρίων