Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Ν. Ηλιόπουλου «Τη νύχτα που σταμάτησε ο χρόνος»


Tη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου γέμισε η κεντρική αίθουσα της Βιβλιοθήκης από φίλους και γνωστούς του συμπολίτη μας Νίκου Ηλιόπουλου οποίοι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να υποδεχτούν το νέο του βιβλίο με τίτλο “Τη νύχτα που σταμάτησε ο χρόνος ή «Η υποσχεθείσα γη».

Πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα ο Νίκος Ηλιόπουλος (ηθοποιός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής και συγγραφέας), υποδέχθηκε φίλους και γνωστούς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση του νέου του έργου, μεταξύ των οποίων και οι δύο καλλιτέχνες Σπύρος Μπιμπίλας και Κώστας Βενετσάνος πολύ καλοί φίλοι του συγγραφέα.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι Σπύρος Μπιμπίλας, ηθοποιός, πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Συνταξιούχων Ηθοποιών, ο ηθοποιός και showman Κώστας Βενετσιάνος, η Άννα Αποστολοπούλου, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων, η Ράνια Παπαθανασίου, η Μαίρη Παπαηλία, η Πόπη Συριοπούλου και ο Χρήστος Στρατούρης.
Μεταξύ των αναγνώσεων, η Αντιγόνη Παπαηλία έπαιξε με το κανονάκι πολίτικους ρυθμούς.

Την παρουσίαση συντόνισε η Άννα Παπαφράγκου, στέλεχος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων. Το έργο του Νίκου Ηλιόπουλου και καθώς και το αστείρευτο ταλέντο του επαίνεσαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης, ο δικηγόρος Ανδρέας Μενιδιάτης και η πρώην παρουσιάστρια της Ελληνικής Τηλεόρασης Εύα Ντελιδάκη.

Επικοινωνήσαμε με τον Νίκο και του ζητήσαμε να μας πει δύο λόγια για την αφορμή που αποτέλεσε το έναυσμα να γράψει το βιβλίο αυτό.

Πρόκειται για μια δραματική αφήγηση γεγονότων σχετικών με μια οικογένεια κατοίκων του Πέρα της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι περί τα τέλη του 19ου αιώνα πληροφορούνται ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερή και εκτείνεται έως τον Πλαταμώνα.
Αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την εχθρική Κωνσταντινούπολη, η τουρκική πλειοψηφία της κοινωνίας τους χαρακτήριζε ως γκιαούρηδες, και να ταξιδέψουν με όνειρα στην ελεύθερη πατρίδα. Ήταν ένα όνειρο και μια επιθυμία των προγόνων τους οι γενιές των οποίων ζούσαν και πέθαιναν με το όνειρο της ελευθερίας και της αποκατάστασης. Στο νέο περιβάλλον όμως δεν βρήκαν αυτά που περίμεναν. Εδώ ήταν οι «τουρκόσποροι» αντιμέτωποι με την εκθρότητα και το σκεπτικισμό των Ελλαδιτών.

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Νίκος Γ. Ηλιόπουλος γεννήθηκε στα Μέγαρα, σπούδασε Υποκριτική και Σκηνοθεσία στις Δραματικές Σχολές Πέλου Κατσέλη και Πειραϊκού Συνδέσμου. Επίσης σπούδασε στην Σουηδία (Stockholm) Δημοσιογραφία και εργάσθηκε σε Εφημερίδες και Περιοδικά, καθώς και στην Κρατική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση από το 1981, εκφωνώντας το βραδινό Δελτίο Ειδήσεων. Εργάσθηκε ως Παραγωγός-Παρουσιαστής σε πολλές Εκπομπές της ΕΡΤ. Έως σήμερα έχει γράψει 4 βιβλία και πολλά Θεατρικά έργα, καθώς και μία Ποιητική Συλλογή, ενώ ως Σκηνοθέτης έχει ανεβάσει έργα στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 10/1/2019
Επόμενο άρθρο Δασικοί Χάρτες: Παράταση υποβολής αντιρρήσεων