Πλανήτης K2-18b: Ο εξωπλανήτης που μπορεί να κατοικείται…


Μια «δίδυμη» Γη με ατμόσφαιρα, κατάφεραν να εντοπίσουν οι επιστήμονες.

Ο Πλανήτης K2-18b, όπως έχει ονομαστεί, περιφέρεται γύρω από ένα αστέρι-νάνο και εντός μάλιστα της ζώνης όπου μπορεί να αναπτυχθεί η ζωή.

Κάτι που έχει κάνει την επιστημονική κοινότητα να υποθέσει πως οι συνθήκες του είναι σχεδόν ιδανικές για την υποστήριξη ζωής. Εξωγήινης ζωής!

Ο μακρινός εξωπλανήτης βρίσκεται εκτός του ηλιακού μας συστήματός, ωστόσο οι ομοιότητές του με τη Γη, είναι εντυπωσιακές.

Περιστρέφεται κι αυτός σε αποστάσεις από τον δικό του ήλιο που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή, νερό στην επιφάνειά του δηλαδή, απ’ όπου αρχίζουν όλα.

Η αστρονομική ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Μόντρεαλ, οι οποίοι είδαν πως ένας γειτονικός πλανήτης του K2-18b (K2-18c) μπορεί να είναι κι αυτός μια δεύτερη «Υπέρ-Γη», όπως τη λένε χαρακτηριστικά λόγω των ομοιοτήτων με τον πλανήτη μας. Αμφότεροι οι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ερυθρό νάνο K2-18.

Όταν το 2019 θα εκτοξευτεί το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA (James Webb Space Τelescope), στον K2-18b θα στρέψει για πρώτη φορά τους φακούς του…

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Συνδυασμός Γιάννη Μαρινάκη για ΔΕΥΑΜ: Χρέη - Ρουσφέτια και Προσλήψεις Ημετέρων...
Επόμενο άρθρο Στις 16 Δεκεμβρίου ο «Γιος του Ήλιου» Θα ρίξει την σκιά του στην Γη