«Πράσινο φως» απο το Περιφερειακό Συμβούλιο για το καλώδιο


Σε μια συζήτηση όπου το αποτέλεσμα της  – όπως αναμενόταν – ήταν αρνητικό για τα συμφέροντα του δήμου μας (η μάχη είχε χαθεί πριν καν δοθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν), το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, την θετική εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής για την Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), που αφορά το έργο της  «Ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής (2Χ500MW) με φορέα υλοποίησης την εταιρία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ Ariadne Interconnection.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία  πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 25 Ιουλίου, από τον δήμο Μεγαρέων παραβρέθηκαν οι : Γρ. Σταμούλης – Δήμαρχος Μεγαρέων, Ν. Παπαπανούσης – Αντιδήμαρχος, Στ. Φωτίου – Αντιδήμαρχος, Κλ. Βαρελάς – επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με όραμα», Δ. Δάλλας και Σπ. Νικολάου – νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι και Γ. Βαρελάς – Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βαρέας

Στην συζήτηση τέθηκαν διάφορα ερωτήματα από τους εκπροσώπους του δήμου, με κυριότερο άλλων το ερώτημα για το «εάν υπήρχε εναλλακτική οδός διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης», ερώτημα που φυσικά απαντιέται από την ίδια την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο παραβρέθηκε και μίλησε και εκπρόσωπος του φορέα υλοποίησης του έργου (Αριάδνη Interconnection), ο οποίος  διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται κανένα θέμα αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και το περιβάλλον από την κατασκευή του αγωγού.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Σήμερα δώσαμε μια μάχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να μην περάσει το καλώδιο από την Πάχη. Συμπαράσταση από την αντιπολίτευση σε αυτόν τον αγώνα, είχαμε μόνο από τον κ. Βαρελά Κλεάνθη. Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την θετική εισήγηση της Περιφέρειας για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Την απογοήτευση του εξέφρασε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς, ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει σχετικά:

«Παρευρέθηκα μαζί με συνεργάτες δημοτικούς συμβούλους στο περιφερειακό συμβούλιο για να εκφράσω την έντονη αντίδραση μου στην διέλευση του αγωγού υπερυψηλής τάσης που καταλήγει στην πάχη Μεγάρων. Το περιφερειακό συμβούλιο δυστυχώς για μία ακόμα φορά γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της υποβάθμισης της περιοχής μας, χωρίς να λάβει υπόψη του τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η δραστηριότητα στους κατοίκους της περιοχής μας. Ως συνδυασμός θα δώσουμε μάχη ώστε η διέλευση του αγωγού να είναι εκτός διοικητικών ορίων του δήμου μας και θα συμμετάσχουμε σε κάθε συλλογική ενέργεια που θα γίνει γι αυτό τον σκοπό»!

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 25/7/2019
Επόμενο άρθρο 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: Πέρασε ένας χρόνος και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές