«Ραβασάκι» 10.228,633 εκατ. ευρώ της ΕΥΔΑΠ προς τον Δήμο Μεγάρων


Με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών «αναγκαστικής είσπραξης» ποσού ύψους 10.228,633,56 εκατ. ευρώ της ΕΥΔΑΠ, ποσό που αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΥΑΜ προς την εταιρία ύδρευσης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Λέλης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 31 Ιανουαρίου,  έθεσε μια σειρά από ερωτήματα προς την διοίκηση του Δήμου Μεγάρων.

Ο κ. Λέλης στη τοποθέτηση του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στο παρελθόν, η ΔΕΥΑΜ αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί και σήμερα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης σε ότι αφορούσε την πολιτική που ακολουθούσαν οι εκάστοτε δήμαρχοι, αλλά και στην διαχείριση που έκαναν. Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της 28-11-2017, με μοναδικό θέμα την αναδοχή από το δήμο του χρέους της υπό εκκαθάριση ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ και την ΔΕΗ, θυμάστε όλοι (και το είχαμε σχολιάσει), πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα – όπως και εσείς το είχατε αναγάγει κ. Σταμούλη – δεν ήταν δυνατόν να έρχεται πρόσκληση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι, χωρίς να υπάρχει εισήγηση και δίχως την δυνατότητα ενημέρωσης, οπότε το θέμα θα έπρεπε να αναβληθεί.

Τότε, αιτιολογώντας το κατεπείγον του θέματος, είχατε πει κ. Δήμαρχε πως έχετε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόσχεση από τον Υπουργό για την λήψη επιχορήγησης ώστε να καλυφθεί το δυσβάστακτο χρέος της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ.

Στην συνεδρίαση της 17-1-2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα την εκκίνηση διαδικασίας, αναγκαστικής είσπραξης κατά του Δήμου Μεγαρέων, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου, ύψους 10.228,633,56 εκατ. ευρώ  προς την ΕΥΔΑΠ.

Θα ήθελα να μάθω τα ακριβώς συμβαίνει, γιατί ενώ  κ. Δήμαρχε μας μιλούσατε για δέσμευση του Υπουργού και για επιχορήγηση με την οποία είχε κλειδώσει η υπόθεση διαγραφής των χρεών της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ άλλα βλέπουμε.

Ερωτώ λοιπόν:

  • Μπήκαν στα ταμεία του Δήμου τα χρήματα από την επιχορήγηση που είχε δεσμευθεί ο κ. Σκουρλέτης;
  • Αν μπήκαν, γιατί δεν αποδόθηκαν στην ΕΥΔΑΠ για να καλυφθεί το χρέος;
  • Τελικά ποιος εμπαίζει ποιόν; Ποιος λέει αλήθεια; Γιατί δυστυχώς κ. Δήμαρχε η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για να κινηθούν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, μας γεννά απορίες.

Ενημερώστε το Δημοτικό Συμβούλιο τι ακριβώς συμβαίνει»

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το χειμερινό μεταγραφικό «παζάρι» της Super League
Επόμενο άρθρο Μοναδική ανακάλυψη: Βρέθηκε προϊστορικό πτηνό ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών