ΣΚΑΝΔΑΛΟ Fraport: Πως τα αεροδρόμια έγιναν …αποικίες


Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport υπήρξε μία από τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως υπεγράφη στο 3ο μνημόνιο.
Αξίζει να τονιστεί πως μιλάμε για κερδοφόρα αεροδρόμια, τα οποία παραχωρούνται έναντι πινακίου φακής.
Μελετώντας τις 296 σελίδες της σύμβασης, εύκολα καταλήγει
κάποιος στο συμπέρασμα πως η συμφωνία είναι αποικιακού τύπου και σε καμία περίπτωση αμοιβαία επωφελής επένδυση. Παραθέτουμε ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία προς απόδειξη του αποικιακού χαρακτήρα:

1. Η Fraport απαλλάσσεται από υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για τα εκατοντάδες στρέμματα που θα της παραχωρηθούν. (σελ. 279   § 43.1.9).
2. Η σύμβαση (σελ. 92 § 5.2.1.ιβ) στερεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από δημοτικά τέλη και φόρους, απαλλάσσοντας τη Fraport από την υποχρέωση πληρωμής για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
3. Πέραν των τεσσάρων προϋφισταμένων τελών (σπατόσημου (ΤΕΑΑ), προσγειώσεως, σταθμεύσεως και υπέρπτησης), καθιερώνονται ακόμα τρία νέα, τα τέλη φωτισμού, τέλη ασφαλείας και τέλη επιβατών (σελ. 58). Δηλαδή, η Fraport θα παίρνει εις το ακέραιο το σπατόσημο, αλλά θα επιβάλλει και τέλος για τις υπηρεσίες ασφαλείας αποτροπής έκνομων ενεργειών.
4. Το κράτος και όχι η Fraport θα αποζημιώνει (σελ. 85 § 4.9.6) για θάνατο ή ζημία προσώπου ή περιουσίας, εξαιτίας πράξεως ή παραλείψεως κάποιου μέρους της σύμβασης.
5. Οι κρατικοί χρήστες ΕΜΥ, Αεροναυτιλία, Πυροσβεστική, Τελωνείο, Αστυνομία, αν υπερβούν σε κατανάλωση ένα ορισμένο επίπεδο αναφοράς για ηλεκτρικό, ΟΤΕ, νερό κ.λπ., θα πληρώνουν αποζημίωση στη Fraport (σελ. 78 § 4.4.6).
6. Αν η Fraport (σελ. 98 § 6.4.1) παρουσιάσει έξοδα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (προσκομίζοντας τιμολόγια) για ζημιές που θα προκύψουν σε οποιοδήποτε από τα μεταβιβασθέντα στοιχεία, τότε το Δημόσιο θα αποζημιώσει τον παραχωρησιούχο για το κόστος της αποκατάστασης.
7. Η Fraport μπορεί να πωλήσει  (σελ.80 § 4.5.2) όσα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία δεν την εξυπηρετούν! Βέβαια, προϋπόθεση είναι να ενημερωθεί εγκαίρως η ΥΠΑ, η οποία θα κληθεί εντός 14 ημερών να απομακρύνει με έξοδα του κράτους όσα περιουσιακά στοιχεία είναι παλαιά ή μη αξιοποιήσιμα.
8. Αναφέρεται ρητά (σελ. 69 § 4.1.1.α-β-γ) ότι η Fraport όχι μόνο θα εισπράττει τα τέλη και θα έχει την αποκλειστική εμπορική εκμετάλλευση των αεροδρομίων, αλλά θα δύναται στον χώρο να αναπτύσσει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. To απόλυτο μονοπώλιο δηλαδή.
9. Η σύμβαση υποχρεώνει το κράτος να διευκολύνει με βίζες και άδειες παραμονής τους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης υπαλλήλους που θα προσλάβει η Fraport, μετά των οικογενειών τους (σελ. 74 § 4.3.2.ι). Όπως γίνεται αντιληπτό, ούτε λόγος για Έλληνες του ΟΑΕΔ και μη.

Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και απλά έγινε μία επιλογή. Είναι σαφές πάντως πως μιλάμε για το απόλυτο ξεπούλημα κερδοφόρων περιουσιακών στοιχείων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της Άποψης 26/10/2017
Επόμενο άρθρο Παραλίγο …έμφραγμα ο Βύζας