Στίβεν Χόκινγκ – θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τις …εξωγήινες μορφές ζωής.


 

Έτοιμη να επιχειρήσει ένα πρωτοποριακό βήμα για την ανθρωπότητα και πιθανότατα το μέλλον της, προσπαθώντας να «επικοινωνήσει» με εξωγήινες μορφές ζωής, εμφανίζεται επιστημονική ομάδα που συνεργάζεται με τη NASA.

Το πρόγραμμα, με την ονομασία «METI» (Messaging Extraterrestrial Intelligence), αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2018, ενώ στόχος του είναι να αποστείλει μηνύματα στο διάστημα, με την ελπίδα να φθάσουν στα αυτιά (;) τυχόν εξωγήινων πολιτισμών.

Αρκετοί όμως επιστήμονες – ανάμεσα σε αυτούς και ο διάσημος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ – κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά καταστροφική για την ανθρωπότητα και αυτό γιατί, ίσως οι εξωγήινοι (αν υπάρχουν), να μην δουν με καθόλου καλό μάτι την ύπαρξή μας!

Ειδικότερα, ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, υποστηρίζει πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όσον αφορά στην ανταλλαγή μηνυμάτων με εξωγήινες μορφές ζωής.

Ο Χόκινγκ τόνισε μάλιστα, πως με οποιονδήποτε εξωγήινο πολιτισμό κ’ εάν έρθουμε σε επαφή, το πιθανότερο είναι να μας δουν ως απλά… βακτήρια. Ίσως μάλιστα και να αντιδράσουν αναλόγως!

Προς το παρόν πάντως, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «METI» προσπαθούν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιό τους. Το αρχικό μήνυμα που αναμένεται να σταλεί, θα περιέχει βασικές πληροφορίες με μαθηματικούς και επιστημονικούς όρους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι ανάλογο. Στο παρελθόν και άλλες ομάδες επιστημόνων – συμπεριλαμβανομένης και της NASA – προσπάθησαν να αποστείλουν παρόμοια μηνύματα, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ψεκασμοί Δακοκτονίας στους Ελαιώνες των Μεγάρων
Επόμενο άρθρο Έκθεση Κόμικς και Κινουμένων Σχεδίων