Σ. ΦΩΤΙΟΥ: Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών


Κύριε Φωτίου γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και περιορισμένος, γι’ αυτό και εκ προοιμίου σας ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση σας, στο αίτημα της άποψης, προκειμένου ο Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός να ενημερωθεί για μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν στην υπηρεσία σας, αλλά και στον Δήμο γενικότερα.

Ερώτηση: Ξεκινώντας θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια  για την υπηρεσία στην οποία προΐσταστε (Πολεοδομίας, Ύδρευσης-Αποχέτευσης), αλλά και πως βλέπετε την  νέα αυτή  θέση  στην οποία τοποθετηθήκατε μετά τις διοικητικές αλλαγές του περασμένου Μαΐου.

Σας ευχαριστώ για την ερώτηση που μου κάνετε, γιατί αφενός μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους υπάλληλους της υπηρεσίας  για το δύσκολο  έργο που επιτελούν καθημερινά και αφετέρου για την έως τώρα άψογη συνεργασία που έχουμε.

Όπως γνωρίζετε, το μεγάλο στοίχημα για όλους «εμάς», είναι η ολοκλήρωση των έργων «Ύδρευσης & Αποχέτευσης».  Δυο πολύ σημαντικά έργα πνοής για τον τόπο μας, που θα βάλουν οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και την οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων συμπολιτών μας. Τα έργα αυτά από την μια πλευρά θα σημάνουν το τέλος της  οικονομικής επιβάρυνσης των τοπικών νοικοκυριών (κόστος αδειάσματος των οικιακών βόθρων), και από την άλλη,  θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην βελτίωση της ποιότητας του σημαντικότερου αγαθού, που είναι το νερό.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, δεν θα μπορούσα παρά να βλέπω ως παρά πολύ σημαντική, την παρουσία μου στην θέση του αντιδημάρχου στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σε αυτό το σημείο, θα ήταν φυσικά παράληψη μου,  να μην αναφερθώ στον προκάτοχο μου πρώην αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καράμπελα, καθώς μια σειρά από έργα και δράσεις που βρίσκονται αυτή την εποχή σε εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και προγραμματισμού που έγιναν επί των ημερών του και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Ερώτηση: κύριε Φωτίου είστε ένας έμπειρος πολιτικός, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πως αξιολογείτε το παραγόμενο έργο της σημερινής διοίκησης στην οποία μετέχετε;

Δεδομένων των συνθηκών, θα έλεγα ότι η διοίκηση Σταμούλη παρουσιάζει θετικό πρόσημο.  Κατάφερε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκύρια, να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου, ενώ και στον τομέα της «καθημερινότητας του πολίτη» τα έχει πάει αρκετά καλά. Απομένουν δυο ακόμη χρόνια μέχρι τις ερχόμενες εκλογές, ώστε η διοίκηση Σταμούλη, να πραγματοποιήσει ορισμένα από τα βασικά έργα υποδομής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Έργα όπως π.χ. η παιδική χαρά της Νέας Περάμου και οι ασφαλτοστρώσεις ενός σημαντικού μέρους του οδικού δικτύου και των δυο πόλεων (Μεγάρων και Νέας Περάμου), βρίσκονται στο τελικό στάδιο και θα ολοκληρωθούν άμεσα. Ένα ακόμη εξίσου σημαντικό έργο,  είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως για Νέα Πέραμο και Μέγαρα, ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το έργο  σύνδεση των οικιών  με το δίκτυο αποχέτευσης. Το έργο της ύδρευσης της Κινέττας προχωρά κανονικά και μάλιστα μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από την έγκριτη εφημερίδα σας, να ενημερώσω τους πολίτες των Μεγάρων,  ότι επιτέλους έχουμε την τελική έγκριση του έργου!  Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, θα ήθελα να σημειώσω πως ήδη προγραμματίζονται μια σειρά από νέα έργα,  για τα οποία θα σας ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνο.

Ερώτηση: Αν και αρκετά νωρίς ακόμη,  μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω: Ο Σταύρος Φωτίου τι θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές;

Όπως ακριβώς είπατε, είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μπροστά μας έχουμε δυο ακόμη χρόνια θητείας, διάστημα, που θα πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έτσι ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Μετά έχουμε όσο χρόνο θέλετε για τέτοιου είδους συζητήσεις.

Κύριε Φωτίου σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Δάση, κτηνοτροφία και βοσκήσιμες γαίες
Επόμενο άρθρο Μέγαρα όπως λέμε Στρατώνι και Αντίκυρα; - Άρθρο του Γιώργη Παπαγιάννη