Στη Βαρέα Μεγάρων οι αγωγοί ρεύματος υπερυψηλής τάσης του EuroAsia


Η Κυπριακών συμφερόντων εταιρία, EuroAsia Interconnector ltd, ορίστηκε ως ο φορέας υλοποίησης του διακρατικού έργου, που αφορά την διασύνδεση των χωρών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με νέο δίκτυο υποβρύχιων αγωγών ρεύματος υπερυψηλής τάσης.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο των υποβρύχιων καλωδίων υπερυψηλής τάσης – το οποιο θα κατασκευαστεί σε δυο φάσεις – έχει σχεδιαστεί να ακολουθήσει τη διαδρομή: «Hadera (Ισραήλ) – Κοφίνου (Κύπρος), Κοφίνου (Κύπρος) – Κορακιάς (Κρήτης), – Κορακιάς (Κρήτης) –  Αττική», με την κατασκευή δυο σταθμών μετατροπής ηλεκτρικού ρεύματος, έναν στη Κρήτη και έναν στον Ασπρόπυργο.

Το έργο είναι εθνικής και στρατηγικής  σημασίας και επί της ουσίας, «βγάζει» την Κρήτη και την Κύπρο, από την ενεργειακή απομόνωση. Ταυτόχρονα, με τη κατασκευή του έργου θα δημιουργηθεί ένας «ηλεκτρικός διάδρομος» (electricity highway), με τον οποίο θα επιτευχθεί η ηλεκτρική σύνδεση Ευρώπης – Ασίας. Τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη για τις εμπλεκόμενες χώρες, υπολογίζονται περίπου στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ!!

Ως εδώ, όλα καλά.

Πως θα σας φαινόταν όμως εάν μαθαίνατε,  ότι η απόληξη (προσαιγιάλωση) των αγωγών υπερυψηλής τάσης, έχουν προγραμματιστεί να καταλήγουν στην παραλία της Βαρέας;;

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός  του φορέα υλοποίησης (EuroAsia Interconnector ltd), το έργο στη τελική του φάση, θα περάσει νότια της Σαλαμίνας και θα καταλήξει στη παραλία της Βαρέας και συγκεκριμένα στον χώρο που βρίσκεται το καρνάγιο, δυτικά του λιμένος Πάχης Μεγάρων.

Το ενημερωτικό δελτίο  του φορέα υλοποίησης, το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2018, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην Αττική το σημείο προσαιγιάλωσης βρίσκεται δυτικά του λιμένος Πάχης Μεγάρων, σε πλακόστρωτη παραλία πλάτους 150Χ20μ. που χαρακτηρίζεται από την παρουσία μιας μικρής προβλήτας κατάλληλης για την άνοδο και την κάθοδο των σκαφών».

Σε αυτό λοιπόν το σημείο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, θα καταλήγουν τα καλώδια υπερυψηλής τάσης. Όμως με ποιο τρόπο και σε ποιας μορφής εγκαταστάσεων, είναι κάτι που προς το παρόν δεν γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, αφού οι αγωγοί υπερυψηλής τάσης φτάσουν στη Βαρέα, στη συνέχεια, τα υπόγεια καλώδια θα διατρέχουν την επαρχιακή οδό 49 και διασχίζοντας την περιοχή Λάκκα Καλογήρου, θα εισέρθουν στην Νέα Πέραμο και τον οικισμό Νεράκι, με κατεύθυνση την Ελευσίνα και έχοντας τελική κατάληξη τον σταθμό μετατροπής ηλεκτρικού ρεύματος στον Ασπρόπυργο.

Εκτός από το προφανές (τυχόν εγκαταστάσεις στη Βαρέα και διαδρομή αγωγών μέσω της Λάκκας Καλογήρου) με ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει για το τουριστικό και παραθεριστικό επίνειο των Μεγάρων και τις φυστικο-καλλιέργειες της Λάκκας,  ο ίδιος ο φορέας υλοποίησης (EuroAsia Interconnector ltd) στο ενημερωτικό του δελτίο, κάνει λόγο για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«οι πιθανές επιπτώσεις στα περιβαλλοντικά μέσα θα είναι τοπικού επιπέδου, μετρίως σημαντικές, βραχυχρόνιες και μερικώς ανατρέψιμες».

Στη παράγραφο αυτή του δελτίου, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, στις φράσεις «τοπικού επιπέδου και μερικώς ανατρέψιμες”, καθώς ο φορέας υλοποίησης, επί της ουσίας μας δηλώνει και το μέγεθος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις περιοχές που θα περάσουν οι αγωγοί υπερυψηλής τάσης.

Πέραν όμως από τις όποιες επίγειες περιβαλλοντικές επιπτώσεις (μικρές η μεγάλες), ο ποντισμός αγωγών υπερυψηλής τάσης σε βάθος 20-30 μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου «Υψηλή» (σύμπλεγμα Διαπόριων νησιών) του Σαρωνικού, πιθανά να επιφέρει και προβλήματα στους αλιείς, αφού είναι πολύ πιθανό, στη συγκεκριμένη περιοχή να απαγορεύεται η αλιεία.

Πως όμως επιλέχτηκε η συγκεκριμένη περιοχή;

Ο φορέας υλοποίησης του έργου στη παράγραφο περί Χωροθέτησης,  αναφέρει ότι η διαδρομή των αγωγών επιλέχτηκε, αφού εξετάστηκαν μια σειρά από παράμετροι όπως:

  • Έδαφος – Μορφολογία
  • Ατμόσφαιρα – Ακουστικό περιβάλλον
  • Οικοσυστήματα
  • Οικονομικό περιβάλλον
  • Κοινωνικό περιβάλλον
  • Ιστορικό – Πολιτιστικό περιβάλλον

Δηλαδή, ο φορέας υλοποίησης αφού έλαβε υπόψη του τις παραπάνω παραμέτρους και πήρε και τις σχετικές εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς,  αποφάσισε ότι στη περιοχή των Μεγάρων,  δεν συντρέχουν λόγοι – με βάση τις παραπάνω παραμέτρους – και άρα, οι αγωγοί της υπερυψηλής τάσης,  μπορούν να διασχίσουν την πανάρχαια γη της Μεγαρίδας χωρίς κανένα πρόβλημα…

Με βάση τα παραπάνω, τα ερωτήματα που γεννούνται είναι τα εξής:

  1. Το πολιτικό προσωπικό του Δήμου Μεγάρων, είναι ενήμερο για τις συγκεκριμένες εξελίξεις; και εάν ναι, γιατί το θέμα δεν έχει γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία και στους τοπικούς φορείς;
  2. Θα υπάρξουν κάποιας μορφής ανταποδοτικά οφέλη προς τον Δήμο Μεγάρων η κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται;
  3. Το συγκεκριμένο έργο, έχει καμία σχέση με την κωλυσιεργία που παρατηρείται διαχρονικά από όλες τις πλευρές (κεντρική εξουσία – δημοτικές διοικήσεις), σχετικά με την περιβόητη ανάπλαση της Βαρέας;
  4. Το συγκεκριμένο έργο συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το πάγωμα του Γ.Π.Σ. Μεγάρων;

Ερωτήματα εύλογα, που θα πρέπει άμεσα να απαντηθούν.

 

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Στα Μέγαρα η 1η «ανοιχτή συζήτηση» του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής
Επόμενο άρθρο Πρωταθλητής Ελλάδος 2018 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενόργανης ο ΝΗΡΕΑΣ