Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ εντάχτηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής


Την ένταξη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ανακοίνωσε ο φορέας υλοποίησης «Αριάδνη Interconnection», θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», συμβάλει στην ταχύτητα ολοκλήρωσής του (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το εργο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022).

Η ηλεκτρική διασύνδεση, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει στην μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ κατά 326 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας (και 400 εκ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο τα επόμενα 20 έτη),  διασφαλίζοντας έτσι την επάρκεια εφοδιασμού της Κρήτης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι διεθνείς διαγωνισμοί για το έργο που διενεργούνται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της «Αριάδνης Interconnection» και σύμφωνα με την «Αριάδνη» το ενδιαφέρον κατασκευαστών, προμηθευτών, τραπεζών και της επενδυτικής κοινότητας είναι ισχυρό. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για τα καλωδιακά συστήματα και τους Σταθμούς Μετατροπής εκπνέει στις 5 και 30 Αυγούστου αντίστοιχα.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Δήμος Μεγαρέων: Προσλήψεις για τις ανάγκες πυροπροστασίας
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 1/8/2019