Συνετρίβη ελληνικό Μιράζ 2000 ανοιχτά της Σκύρου


Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000 σημειώθηκε λίγο πριν τις 1.00μ.μ. στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου κάτω από άγνωστες συνθήκες. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια της πτώσης και η υγεία του χειριστή. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά δίκτυα, το αεροσκάφος κατέπεσε 8 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου, ενώ επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία νωρίτερα είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωση του πιλότου, στην οποία συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού, πολεμικά πλοία και ελικόπτερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής με τα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφους τύπου Μιράζ 2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Πρώτη είδηση είναι σε πολλά τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το θέμα της πτώσης του Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα η Χουριέτ γράφει ότι πριν από την πτώση στα ανοιχτά της Σκύρου προηγήθηκε αερομαχία. Η Χουριέτ αναμεταδίδει τα όσα αναφέρουν τα ελληνικά μέσα, προσθέτει δε επικαλούμενη τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι το ελληνικό αεροσκάφος, που κατέπεσε βορειανατολικά της Σκύρου, είχε εμπλακεί σε αναχαίτιση μαζί με ένα ακόμα ελληνικό αεροσκάφος τύπου Μιράζ, δύο τουρκικών μαχητικών στην περιοχή της Μυτιλήνης.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Βρισκόμαστε προ του ενδεχόμενου μιας νέας εξαφάνισης των ειδών;
Επόμενο άρθρο Φωτιά στη Βαρέα κατασβέστηκε πριν πάρει διαστάσεις