ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Κατηγορώ το Ν.Π.Δ.Δ. ΗΡΟΔΩΡΟΣ


Με αφορμή τη ματαίωση του φιλανθρωπικού αγώνα «Τρέξε με την καρδία σου», η «άποψη» μίλησε με τον αθλητή και συνδιοργανωτή του αγώνα κ. Σωτήρη Σωτηρίου, ζητώντας του να μας εξηγήσει, τους λόγους που οδήγησαν τους διοργανωτές στην απόφαση, να μην διεξαχθεί φέτος ο συγκεκριμένος αγώνας, οι εισπράξεις του οποίου θα πήγαιναν προς ενίσχυση του συλλόγου  ΑΜΕΑ Μεγάρων.

κ. Σωτηρίου, τι ακριβώς συνέβη και τελικά ο αγώνας δεν διεξήχθη;

Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεται, ώστε να μπορέσω μέσω της εφημερίδας σας, να ενημερώσω τους αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά και τον σύλλογο των ΑΜΕΑ Μεγάρων, για τους πραγματικούς λόγους, της εφετινής ματαίωσης του αγώνα.

Όπως γνωρίζετε, η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε πέρσι. Σκοπός μας ήταν, ο αγώνας να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και οι εισπράξεις να δίνονταν προς ενίσχυση του τοπικού συλλόγου ΑΜΕΑ.

Η ιδέα – για την διεξαγωγή του αγώνα «Τρέξε με την καρδία σου» – όταν αποφασίστηκε να μετουσιωθεί σε πράξη, ανακοινώθηκε στο Ν.Π.Δ.Δ. ΗΡΟΔΩΡΟΣ και στην επιτροπή του συλλόγου ΑΜΕΑ.

Άμεσα η Πρόεδρος του ΗΡΟΔΩΡΟΥ κ. Γιάννα Ρήγα και ο κ. Κυριακίδης, κάλεσαν έμενα και την Πρόεδρο του συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων στα γραφεία του ΗΡΟΔΩΡΟΥ, ώστε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα. Στην συγκεκριμένη συνάντηση, παρέδωσα στον κ. Κυριακίδη τη διαδρομή και τις χιλιομετρικές μετρήσεις του αγώνα, ζητώντας ταυτόχρονα να δρομολογηθούν από τον ΗΡΟΔΩΡΟ, μια σειρά από ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ζητήματα όπως η σήμανση της διαδρομής του αγώνα, η επικοινωνία με την τροχαία για την εξασφάλιση της βοήθειας της, αλλά και η ύπαρξη ανθρώπων του δήμου στα «σημεία σταθμούς» της διαδρομής.  

Η κ. Ρήγα, μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος σαν αρωγός και συνδιοργανωτής, θα αναλάβει τα πάντα και πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.  

Στη συγκεκριμένη συνάντηση μάλιστα, συμφωνήθηκε να δοθούν στους αθλητές αναμνηστικά μπλουζάκια και μετάλλια συμμετοχής, όπως γίνεται σε όλους τους αγώνες που συνδιοργανώνει ο Δήμος.

Τα παρατράγουδα κατά την προσωπική μου άποψη, άρχισαν όταν ο αγώνας μέσω των συμμετοχών, άρχισε να γιγαντώνεται.

Τότε η κ. Ρήγα, μας  ξανακάλεσε στο γραφείο της και μας ζήτησε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο της ματαίωσης του αγώνα, φέροντας ως επιχειρήματα:

  1. Την ενόχληση των θαμώνων της πλατειάς Λυτάρα από τους αθλητές (μιας και εκεί θα γίνονταν ο τερματισμός) και
  2. το κόστος για την προμήθεια των αναμνηστικών t-shirts το οποίο όπως μας ανακοίνωσε η κ. Ρήγα ήταν μεγάλο!

Όπως ήταν φυσικό, η θέση της Πρόεδρου του ΗΡΟΔΟΡΟΥ προκάλεσε εκνευρισμό, καθώς ο αγώνας δεν μπορούσε να ακυρωθεί λίγες μόλις ημέρες πριν την διεξαγωγή του. Η κ. Ρήγα επέμεινε στην άποψη της και εγώ ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησα.

Στη συνέχεια, απέστειλα email στον κ. Κυριακίδη, ζητώντας του να ανακοινώσει επισήμως, ότι ο ΗΡΟΔΩΡΟΣ αδυνατεί να δώσει t-shirts στους συμμετέχοντες αθλητές, έτσι ώστε να μην εκτεθεί η διοργανωτική επιτροπή, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Η έλλειψη διάθεσης από τους «συνδιοργανωτές» του ΗΡΟΔΟΡΟΥ, φάνηκε και όταν ζήτησα να μας δοθούν για τις ανάγκες του αγώνα, δέκα (10) ξύλινα κοντάρια και μια κόκκινη σημαία σήμανσης διαδρομής. Η απάντηση της κ. Ρήγα, ήταν αποστομωτική: «μια ευθεία είναι δεν χρειάζονται…».

Το αποκορύφωμα όμως ήταν, όταν μάθαμε, ότι συνεργάτες της κ. Ρήγα, άρχισαν να τηλεφωνούν στους αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα, παρακινώντας τους να μην έρθουν να τρέξουν… Μάλιστα, όταν η κ. Ρήγα έμαθε ότι είχαμε ξεκινήσει την αφισοκόλληση με ενημερωτικές αφίσες του αγώνα, «έσπασε» τα τηλέφωνα, καλώντας στην οικία μου έξη (6) φορές την ίδια μέρα, με σκοπό να σταματήσω.

Πεποίθηση μου είναι, ότι η Πρόεδρος του ΗΡΟΔΩΡΟΥ κ. Γιάννα Ρήγα, σαμποτάρισε συστηματικά τη διεξαγωγή του αγώνα, αφού δεν έστειλε καν ενημερωτικό δελτίο τύπου (ως είθισται) σε κανένα τοπικό μέσο. Σ΄ αυτό το σημείο θα σας αποκαλύψω, ότι σε επικοινωνία μου με τον κ. Αντώνη Υψηλάντη (έκδοτη της τοπικής εφημερίδας Αιχμή), εκείνος με διαβεβαίωσε, ότι δεν του είχε αποσταλεί κανένα ενημερωτικό δελτίο για τον αγώνα. Ο κ. Υψηλάντης προς τιμή του, μόλις του απέστειλα το δελτίο τύπου και την προκήρυξη του αγώνα, τα δημοσίευσε άμεσα.

Όλα αυτά σας τα αναφέρω, προς απάντηση σε εκείνους που με μέμφονται, λέγοντας ότι τους κατηγορώ και του καθυβρίζω.. σας λέω λοιπόν ξεκάθαρα ότι είναι ΨΕΥΤΕΣ. Είναι ψεύτες γιατί:

  • Δεν έκαναν καμία “σήμανση” στη διαδρομή του αγώνα
  • Δεν έφτιαξαν κανένα t-shirts (όπως είχαμε συμφωνήσει και ανακοινώσει)
  • Δεν κόλλησαν καμία αφίσα
  • Δεν έφτιαξαν κανένα πανό (όπως κάνουν σε όλους τους αγώνες)
  • Δεν έστειλαν πουθενά την προκήρυξη του αγώνα
  • Δεν έφεραν ποτέ τραπέζια στο χώρο του τερματισμού όπως θα έπρεπε

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Κώστα Φυλακτό, ο οποίος βλέποντας τι συνέβαινε, άνοιξε το μαγαζί του και μας έδωσε δικά του τραπέζια, προκειμένου να μην βλέπει ο κόσμος τα αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής πεταμένα κάτω..

Αυτή είναι η πραγματικότητα και για του λόγου το αληθές, ζητώ από τον Δήμαρχο Μεγάρων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, να καλέσει στο γραφείο του, όλους τους εμπλεκομένους: την Πρόεδρο του ΗΡΟΔΩΡΟΥ κ. Γιάννα Ρήγα, τον κ. Κυριακίδη, τον Αντιπρόεδρο του ΗΡΟΔΩΡΟΥ κ. Γιάννη Σταμούλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Φυλακτό και την επιτροπή των ΑΜΕΑ Μεγάρων, ώστε να δούμε παρουσία του Δημάρχου, ποιος και γιατί λέει ψέματα, έτσι ώστε να διαπιστώσει και ο Δήμαρχος, αλλά και ο κόσμος γιατί ισχυριζόμαστε ότι ο αγώνας σαμποταρίστηκε εσκεμμένα.  

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Εμείς σας ευχαριστούμε κ. Σωτηρίου για την πολύ διαφωτιστική συζήτηση που είχαμε.     

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Kαταβολή αποζημίωσης στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις
Επόμενο άρθρο Καθορίστηκαν οι ημερομηνίες εξετάσεων της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου