Υποθαλάσσια σύνδεση Περάματος – Σαλαμίνας & …Μεγάρων;


Ξεκίνησε πριν δυο μήνες ( Σεπτέμβριο 2018), η εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος».

Το έργο μετά από καθυστερήσεις και παρατάσεις (είχε εξαγγελθεί το 2012 από τον τότε υπουργό υποδομών κ. Μάκη  Βορίδη), μπαίνει στην τελική του ευθεία, με το Συμβούλιο της Επικρατείας  να δίνει το «πράσινο φως», για την υλοποίηση του.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 350.000.000€  και στον διαγωνισμό – ο οποίος βρίσκεται στην 2η φάση – συμμετέχουν οι εταιρίες  ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία των εταιριών Vinci Consessions-Vinci Highways-ΑΚΤΩΡ.

Με την ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το έργο θα μπει στην διαδικασία της τελικής αδειοδότησης και αμέσως μετά, ακολουθεί η Γ’ φάση με τις οικονομικές προσφορές που θα αναδείξουν τον ανάδοχο του έργου (παραχωρησιούχο) μεταξύ των 3 σχημάτων που το διεκδικούν.

Το συγκεκριμένο έργο, αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας, μήκους περίπου 1,1 χλµ µε τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, με τις οποίες το συνολικό µήκος του έργου όταν ολοκληρωθεί, θα φτάσει περίπου τα 3χλµ.

Ο σχεδιασμός του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας, περιλαμβάνει ακόμη:

  1. Ανισόπεδο κόμβο από το Πέραμα έως τον ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων.
  2. Οδικά τµήµατα παράκαμψης των πόλεων Περάµατος και Σαλαµίνας µήκους περίπου 14,5 χλµ.

Το οδικό τμήμα του έργου, θα εκτείνεται από την Λεωφόρο Σχιστού-Σκαραµαγκά, µε την οποία θα υπάρχει σύνδεση μέσω ανισόπεδου κόµβου.

Στην συνέχεια, ο οδικός άξονας θα κατευθύνεται εντός της περιοχής του Ναυτικού Οχυρού Σκαραµαγκά, ακολουθώντας πορεία προς την περιοχή του κολυμβητηρίου Περάµατος. Στο σημείο αυτό, θα κατασκευαστεί νέος κόµβος για τη σύνδεσή µε την λεωφόρο  Περάµατος-Κερατσινίου-Πειραιά.

Ακολουθεί η υποθαλάσσια ζεύξη µε οδική σήραγγα και στη συνέχεια όδευση επί της νήσου του Αγίου Γεωργίου κατ’ επέκταση της υπάρχουσας οδικής σύνδεσης της νήσου Αγίου Γεωργίου µε τον Ναύσταθµο Σαλαμίνας.

Στην περιοχή των Παλουκίων Σαλαμίνας, ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία κόµβου, για τη σύνδεση µε την οδό Παλουκίων-Αµπελακίων/Σαλαµίνας, καθώς και µε τον Ναύσταθµο, ενώ διατηρείται και η σύνδεση της οδού Αµπελακίων/Σαλαµίνας µε τον Ναύσταθµο. Στη συνέχεια ακολουθεί πορεία Βόρεια του οικισµού των Παλουκίων, με την δημιουργία και δεύτερου κόµβου εισόδου προς τον Ναύσταθµο.

Όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας,  η σύνδεση Περάματος-Σαλαμίνας θα πραγματοποιείται (όπως έχει υπολογιστεί), σε λιγότερο από 6 λεπτά.

Σήμερα ο χρόνος που χρειάζεται για την μετακίνηση των οχημάτων μέσω των φέρι μποτ – αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν – είναι 15 με 20 λεπτά.

Το σημερινό κόστος μετάβασης στο νησί της Σαλαμίνας (Πέραμα – Παλούκια), είναι για τα ΙΧ περίπου στα 6 με 6,5 ευρώ, ανάλογα με τους επιβάτες που μεταφέρουν τα οχήματα.  Όπως αναμένεται, το κόστος αυτό θα διπλασιαστεί – όπως συνέβη και με την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – για αυτούς που θέλουν να μεταβούν στο νησί.

Σύμφωνα με στοιχειά του ΥΜΕ, στις πορθμειακές γραμμές της Σαλαμίνας μετακινούνται σε ετήσια βάση 11.000.000 επιβάτες και 4.000.000 οχήματα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα διερχόμενα οχήματα και επιβάτες της γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου. Χαρακτηριστικό έξαλλου είναι το γεγονός, ότι πολλά από τα φέρι μποτ της γραμμής Ρίου-Αντιρρίου μετακινήθηκαν στις πορθμειακές γραμμές της Σαλαμίνα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Τέλος όπως έγινε γνωστό, οι πορθμειακές γραμμές σύνδεσης:

  • Περάματος-Παλουκιών
  • Σελινιών – Πειραιά
  • Φανερωμένης – Μεγάρων

θα παραμείνουν ως εναλλακτική οικονομικότερη επιλογή για τους οδηγούς.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019 με αρχικό χρόνο κατασκευής τα 4 χρόνια.

2η φάση: Προέκταση της υποθαλάσσιας σύνδεσης στα Μέγαρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «άποψης», οι οποίες προέρχονται από επιχειρηματικούς/κατασκευαστικούς  κύκλους,  αλλά και από το περιβάλλον του υπουργείου υποδομών, η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, ανοίγει το δρόμο και για ένα ακόμη μεγάλο έργο. Ο λόγος για το έργο της υποθαλάσσιας σύνδεσης: Φανερωμένης-Μεγάρων!

Οι αρχικές πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, κάνουν λόγο για:

α) Κατασκευή υποθαλάσσιου τούνελ με τον οποίο θα ενώνονται οι δυο ακτές (Φανερωμένη – Πέραμα Μεγάρων).

β) Κατασκευή αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα ξεκινά από το λιμάνι του Περάματος Μεγάρων και θα φτάνει μέχρι τον κόμβο της Νέας Περάμου. Στόχος είναι, τα ΙΧ και Φορτηγά αυτοκίνητα, να μπορούν άμεσα και γρήγορα, από τον εμπορευματικό λιμένα του Πειραιά, να κατευθύνονται στη εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, μειώνοντας σημαντικά, τον χρόνο μετακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων.

Η κατασκευή όμως του συγκεκριμένου έργου (όταν και εάν γίνει τελικά), εγείρει μια σειρά από ερωτηματικά όπως:

Η χάραξη και η κατασκευή του τμήματος του νέου αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα καταλήγει στον κόμβο της Νέας Περάμου,  από ποιες ακριβώς περιοχές θα διέλθει; Θα ακολουθήσει πορεία πάνω στον υφιστάμενο δρόμο: Πέραμα Μεγάρων-ΠΕΟΑΚ-κόμβος Νέας Περάμου; Αυτό όμως είναι κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο, μιας και στην περιοχή υπάρχουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου.

Ή μήπως θα κινηθεί στα όρια του υδροβιότοπου του Βουρκαριού, διασχίζοντας ιδιωτικές περιουσίες με ότι αυτό συνεπάγεται;

Αν και το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται ακόμη σε «εμβρυακό» στάδιο, επιβάλλεται οι επικεφαλής των παρατάξεων της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου μας, να βρίσκονται σε εγρήγορση τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να μην βρεθούμε ως κοινωνία, πάλι προ τετελεσμένων γεγονότων. Και αυτό, όχι γιατί μας διακατέχει κάποιο περίεργο σύνδρομο άρνησης των πάντων, αλλά γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε και κυρίως να είμαστε σύμφωνοι, σε ότι έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην περιοχή μας και να μην είμαστε τελικά απλοί παρατηρητές.

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Οι Δήμοι υπόχρεοι για οφειλές επιχειρήσεων υπό εκκαθάριση
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 22/11/2018