Εστία μόλυνσης και κουνουπιών το ρέμα Μαυρατζά στην Βαρέα


Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε γίνει μάρτυρες των φιλότιμων προσπαθειών που καταβάλλονται από τους επιχειρηματίες και τον εξωραϊστικό σύλλογο της Βαρέας, προκειμένου η γνωστή παραλία να αποκτήσει και πάλι την παλιά της αίγλη.

Συνεργός στις προσπάθειες να διατηρείται καθαρή η περιοχή και ο Δήμος με την υπηρεσία καθαριότητας, παρά τα κατά καιρούς παρατράγουδα από κάποιους «πολιτισμένους» συμπολίτες μας, οι οποίοι με ελαφρά την καρδία ξεφορτώνουν όπου βρουν, τις οικιακές σαβούρες που θέλουν να ξεφορτωθούν.

Όμως,  στην περιοχή του ρέματος Μαυρατζά (γέφυρα Βαρέας), υπάρχει ένα σημείο που είναι πραγματική εστία μόλυνσης.

Χαρακτηριστικό γεγονός είναι, ότι στα στάσιμα νερά – όπως αποτυπώνονται και στο φωτογραφικό φακό της άποψης – κάνουν πάρτι στη κυριολεξία τα κουνούπια και τα βατράχια! Όπως αντιλαμβάνεστε το θέαμα εκτός από αντιαισθητικό, λειτούργει και ανασταλτικά στην όποια προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης.

Πέραν αυτού εγείρονται και θέματα δημόσιας υγείας, καθώς αυτές οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη αποικιών κουνουπιών.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο εξωραϊστικός σύλλογος Βαρέας σε αίτημα του προς την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος, έλαβε στις 25 Ιουνίου 2018 έγγραφη απάντηση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πρόταση της υπηρεσίας μας είναι άμεσα να αντληθούν τα στάσιμα νερά η να επιχωματωθούν και να κατασκευαστεί τοιχίο στην εκβολή του ρέματος ώστε τα βρόχινα νερά να διοχετεύονται άμεσα στην θάλασσα και να μην παραμένουν στάσιμα».

Για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέραμε,  είναι  επιτακτική ανάγκη, ο άμεσος καθαρισμός της περιοχής και η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής: Εμπορευματικά κέντρα σε Μέγαρα-Ασπρόπυργο-Μαγούλα
Επόμενο άρθρο Mαγική βραδιά απο τους σπουδαστές του Βυζάντειου Δημοτικού Ωδείου Μεγάρων