Έρευνα του ΠΑΚΟΕ χαρακτηρίζει ακατάλληλες 13 παραλίες του Δήμου Μεγαρέων


Tο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), έδωσε στην δημοσιότητα την ετησία έρευνα που πραγματοποιεί για την καταλληλότητα των υδάτων στις παραλίες της Αττικής.

Ειδικότερα, σε ότι έχει να κάνει με τον Δήμο Μεγάρων, τα δείγματα που ελήφθησαν έδειξαν ότι οι περισσότερες παραλίες του Δήμου είναι κατάλληλες για κολύμβηση, ενώ δεκατρείς (13) από αυτές εμφανίζονται να είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Το ΠΑΚΟΕ, έπειτα από μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις, κατέγραψε την κατάσταση των νερών σε συνολικά 323 παραλίες της Αττικής προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το ποιες παραλίες θα πρέπει να αποφεύγουν το φετινό καλοκαίρι!

Πώς έγιναν οι δειγματοληψίες

Οι δειγματοληψίες – σύμφωνα με το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών – γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια, τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄ αυτήν, σε μήκος 5 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια τα δείγματα, μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

 Κολοβακτηρίδια
 Εντερόκοκκοι
 Ε-Coli
 Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα).

Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, οι ακτές που παρακολουθούνται συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, η παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Στους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι Κατάλληλες παραλίες για κολύμβηση είναι χαρακτηρισμένες με (Κ) ενώ οι Ακατάλληλες με (Α).

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Μεγάρων: Ανακοίνωση Διεύθυνσης
Επόμενο άρθρο Γ. Σταμούλης προς Ε. Τσακαλώτο "παράλογες" οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξίων