ΒΑΡΕΑ: Το «μετέωρο βήμα» μιας …διαφήμισης


“οξύμωρο σχήμα”, σχήμα λόγου κατά το οποίο συνδέονται δυο έννοιες, οι οποίες φαινομενικά αποκλείουν η μια την άλλη, ενώ στην πραγματικότητα εκφράζουν κάτι αληθινό.

Το επίνειο της πόλης των Μεγάρων, βρίσκεται τοποθετημένο μεταξύ των περιοχών της Νέας Περάμου και της Κινέττας και βρέχεται από τα νερά του Σαρωνικού κόλπου.

Τόπος διασκέδασης και αναψυχής κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από κατοίκους των Μεγάρων και των όμορων περιοχών, αλλά και από επισκέπτες, που αναζητούν μια ανάσα δροσιάς λίγα χλμ από το κλεινόν άστυ. Σε αυτή λοιπόν την όμορφη παράλια των Μεγάρων, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται το εξής οξύμωρο σχήμα.

Ο Δήμος Μεγαρέων, διαφημίζει σε ειδικά προωθητικά outdoor stands, την παραλία της Βαρέας ως τόπο προορισμού αναψυχής και διασκέδασης, ενώ σε μικρή απόσταση από τα διαφημιστικά stands, έχει τοποθετήσει άλλα stands (προειδοποιητικά αυτή την φορά), πακτωμένα στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια του παραλιακού μετώπου, ενημερώνοντας για τον ΚΙΝΔΥΝΟ που διατρέχουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στη περιοχή!!!

Τελικά τι ακριβώς ισχύει από τα δυο;

Θα πρέπει οι διοικούντες του Δήμου Μεγαρέων, να αποφασίσουν τι ακριβώς συμβαίνει στη παραλία της Βαρέας.  Είναι τόπος αναψυχής η όχι; Είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ ή ΑΠΕΙΛΗ;

Οι έννοιες «ευκαιρία» και «απειλή», πιθανά για κάποιους να είναι δύσκολα συγκρίσιμες, το μήνυμα όμως που εκπέμπει ένας διαφημιζόμενος στους εν δυνάμει πελάτες του, θα πρέπει να είναι απολύτως κατανοητό και ξεκάθαρο! Σε διαφορετική περίπτωση, ο επισκέπτης-πελάτης, λαμβάνει συγκεχυμένα μηνύματα, δεν πείθεται και επιλέγει άλλους προορισμούς.

Το παραπάνω γεγονός – όπως είναι εύκολα αντιληπτό – έχει σαν αποτέλεσμα, η προσδοκώμενη Τουριστική Ανάπτυξη μιας περιοχής, να μένει από τέτοιες αστοχίες, εν τέλει στα «χαρτιά».

Εν κατακλείδι.

Σε περιπτώσεις που άπτονται θεμάτων διαφήμισης και τουριστικής προώθησης μιας περιοχής (άλλα και γενικότερα), καλό θα είναι, οι ενδιαφερόμενοι κάθε φορά να απευθύνονται σε «ειδικούς» του χώρου, που και την γνώση διαθέτουν και την απαραίτητη εμπειρία.

Ας παραδειγματιστούν λοιπόν οι υπεύθυνοι του Δήμου Μεγαρέων από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες δούλεψαν εστιασμένα, με στόχο, πλάνο και προγραμματισμό και τελικά πέτυχαν.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών-Μία πάθηση του 21ου αιώνα
Επόμενο άρθρο Στις 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ο 2ος ΑΤΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ