Βρέθηκε συγγενής της διάσημης «Nesi»;;


Ένα περίεργο πλάσμα, ξεβράστηκε νεκρό στις ακτές μίας παραλίας στην Γεωργία ,με πολλούς να σπεύδουν να το συνδέουν (λόγο ομοιότητας) με το διάσημο «τέρας» του Λοχ Νες.

Ο διευθυντής υπηρεσιών σχετικά με την άγρια ζωή στις ΗΠΑ, Νταν Ας, ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «το συγκεκριμένο πλάσμα, μοιάζει με ένα εξαφανισμένο είδος μεγάλου θαλάσσιου ερπετού, τον Πλησιόσαυρο». Προσθέτοντας όμως στη συνέχεια: «υπάρχει περίπτωση, ορισμένα είδη καρχαριών, όταν αρχίζουν να αποσυντίθενται, το νεκρό σώμα τους, να αρχίσει να ομοιάσει με το πλάσμα της φωτογραφίας».

Ποιο όμως είναι το τέρας του Λοχ Νες;

Το τέρας του Λοχ Νες που του έχουν προσδώσει το χαϊδευτικό προσωνύμιο nesi, είναι ένα θαλάσσιο ερπετό (κρυπτίδιο) που σύμφωνα με το μύθο, ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας. Αποτελεί δε εδώ και δεκαετίες, αντικείμενο μελέτης της επιστήμης της κρυπτοζωολογίας.

Οι αναφορές στη «nesi», χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές, ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος , όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας.

Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν κάπως υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον.

Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Ενώ σχετικα προσφατα (2003), υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση σόναρ, στη λίμνη Νες, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλικό τερας.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Επόμενος στόχος; έξω-πλανήτες
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της Άποψης 22/3/2018