Γ. Μαρινάκης: Περιβαλλοντικό έγκλημα της διοίκησης (video)


Με ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γιάννης Μαρινάκης, καταγγέλλει ως περιβαλλοντικό έγκλημα της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων, την σημερινή καύση κλαδιών και μπαζοσκούπιδων (όπως υποστηρίζει), στην περιοχή “ρέμα της Έξω Καμάρας Μεγαρων” δημοσιεύοντας μαλιστα σχετικό video και φωτογραφίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση/καταγγελία του κ. Γ. Μαρινάκη:

“Η καταστροφή του περιβάλλοντος από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Σταμούλη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Πριν από λίγη ώρα στο ρέμα της Έξω Καμάρας, λίγα μόλις μέτρα ανατολικά της επιχείρησης ΠΕΤΡΟΚΟΛ, τα φορτηγά του δήμου άδειαζαν μπαζοσκούπιδα καλυμμένα με κλαδιά (όπως αποδεικνύεται από το βίντεο). Ο φορτωτής του δήμου μέσα στο ρέμα τα προωθούσε στο πρανές και η υδροφόρα του δήμου βρισκόταν επάνω από το ρέμα παρακολουθώντας το κάψιμο τους. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας και οι εικόνες ντροπής μιλούν από μόνες τους!!
Φτάνει πια!”

ΌΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΥΓΕΤΕ!!!

Η καύση παράγει αιθαλομίχλη

Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, «προέρχεται αποκλειστικά από την καύση ξυλείας», ενώ έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα.

Η αιθαλομίχλη είναι υπεύθυνη για τις εκπομπές πολύ μικρών σωματιδίων. Οι συγκεντρώσεις σωματιδίων είναι 80% οργανικές ενώσεις και ευθύνονται για αρκετά προβλήματα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι συχνότερες επιπτώσεις είναι άσθμα, βροχίτιδα, πνευμονία, αύξηση της θνησιμότητας, καρδιαγγειακά νοσήματα κυρίως σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως μάλιστα  αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο της,  η καθηγήτρια Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, πρόεδρος και ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής:  «τα σωματίδια που παράγει η καύση ξύλου και βιομάζας περιέχουν μεγάλα ποσά των καρκινογόνων πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (ΠΑΥ), που προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα, ένας κίνδυνος, που με βάση τις επιστημονικές μελέτες στην Ελλάδα, είναι σοβαρός για τους κατοίκους των αστικών περιοχών, ενώ υψηλότερος είναι ο κίνδυνος για τα βρέφη και τα παιδιά. Ταυτόχρονα, οι πιθανότητες παιδικής θνησιμότητας αυξάνονται, ενώ παρουσιάζονται μεγαλύτεροι αριθμοί νέων χρόνιων περιπτώσεων βρογχίτιδας, ρινίτιδας αλλά και αύξηση εισαγωγών στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών και καρδιακών προβλημάτων, άμεσα συνδεόμενων με τα βλαβερά υλικά που περιέχουν τα σωματίδια».

Επίσης, στις ενώσεις που απελευθερώνονται κατά την καύση μπορεί να περιέχονται και βαρέα μέταλλα, όπως κάδμιο, αρσενικό, κλπ. που μπορεί να είναι στην σύνθεση του ξύλου και να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα. Εάν τώρα μαζί με τα ξύλα γίνεται και καύση χαρτιού, φακέλων, πλαστικών κτλ τότε,  μπορεί να απελευθερωθούν διοξίνες, που είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον ακόμα και σε μgr μικρογραμμάρια) (10-2gr).

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννης Μαρινάκης στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Νέας Περάμου
Επόμενο άρθρο  Ιερόθεος Μέξιας: "Eρώτημα"