Γρ. Σταμούλης: Άμεσες παρεμβάσεις στη Κινέτα και κατασκευή Κολυμβητηρίου στα Μέγαρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις για την Κινέτα και κατασκευή Κολυμβητηρίου στα Μέγαρα

Ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με σκοπό τις άμεσες παρεμβάσεις στην πολύπαθη Κινέτα και την χρηματοδότηση Κατασκευής Κολυμβητηρίου στα Μέγαρα.

 Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον και παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Εργων και Υποδομών κ. Ε.Βελγάκη  και ο Διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας κ. Α. Καλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με δεδομένο ότι ο Δήμος είναι εξαιρετικά επιβαρυμένος από ακραία καιρικά φαινόμενα, που έχει πληγεί από τις γνωστές θεομηνίες (Φωτιά και πλημύρες στη Νέα Πέραμο και στην Κινέτα) εστίασε στο γεγονός ότι τώρα χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις με σοβαρά έργα αποκατάστασης  ιδιαίτερα στην Κινέτα ώστε να καθαριστούν τα ρέματα, να απομακρυνθούν τα διάφορα φερτά υλικά, που έχουν συγκεντρωθεί σε  κοινόχρηστους χώρους και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, που έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των πλημυρών και να επισκευαστεί η μισοκατεστραμένη γέφυρα στο ρέμα της Πίκας, που κόβει την ΠΕΟΑΚ στα δύο, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη   χρηματοδότησης για την Κατασκευή Κολυμβητηρίου στα Μέγαρα.

Ο Περιφερειάρχης ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων του Δήμου και  κυρίως έχει προσωπική άποψη για τις τελευταίες καταστροφές από την πλημύρα της Κινέτας άκουσε με πολύ  ενδιαφέρον τα αιτήματα και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια θα ανταποκριθεί άμεσα.

Ο κ. Πατούλης τόνισε:

« Τα θέματα της Κινέτας είναι σε ύψιστη προτεραιότητα και ήδη έχουν δρομολογηθεί τα έργα, που πρέπει να γίνουν. Θα είμαστε Δήμαρχε, έμπρακτα στο πλευρό του Δήμου και θα εργαστούμε με γρήγορες διαδικασίες για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και την περαιτέρω θωράκισή τους με συγκεκριμένο σχέδιο. Ηδη έχουν εγκριθεί πιστώσεις για έργα οδοποιϊας και καθαρισμού των ρεμάτων. Θα είμαστε στο πλευρό σας  με στόχο να διορθώσουμε παθογένειες, να θωρακίσουμε καλύτερα την περιοχή της Κινέτας και να επαναφέρουμε την κανονικότητα, όσο για το Κολυμβητήριο, η Περιφέρεια θα συμβάλει όσο της επιτρέπει ο προϋπολογισμός της με στόχο να καλυφθεί η συγκεκριμένη ανάγκη.»

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 6/2/2020
Επόμενο άρθρο Σχολή UEFA D από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής