Γ. ΚΩΤΣΗΡΑΣ: Ο νέο εκλεγείς βουλευτής που έχει προκαλέσει έκπληξη με το έργο του


Με συνεχείς δράσεις και αδιάκοπο κοινοβουλευτικό έργο, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Κώτσηρας, προσπαθεί να επιλύσει παλαιά και νέα προβλήματα στις πολύπαθες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Χθες (21/2/2020), ο νεοεκλεγείς βουλευτής κατέθεσε διπλό ερώτημα προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, σχετικά με:

Α. Με το θέμα της καθυστέρησης, από τον ΕΦΚΑ, της χορήγησης των συντάξεων για τους πληγέντες των φυσικών καταστροφών στην Κινέτα και

Β. Σχετικά με την καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος στους πυρόπληκτους συνταξιούχους ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ, ζητώντας να μάθει

  1. Πόσες αιτήσεις δεν έχουν ικανοποιηθεί μέχρι και σήμερα και για ποιούς λόγους
  2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής του συγκεκριμένου προβλεφθέντος επιδόματος

Ακολουθεί η σχετική ερώτηση του βουλευτή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό Εργασίας 

Θέμα: Καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος στους πυρόπληκτους συνταξιούχους ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ

Τον Ιούλιο του 2018 στην Κινέτα υπήρξε μια τεράστια φυσική καταστροφή από την πυρκαγιά και εν συνεχεία το Νοέμβριο του 2019 από την πλημμύρα. Στις 31 Ιουλίου του 2018 η διοίκηση του ΕΦΚΑ στο πλαίσιο των δράσεων αρωγής του υπουργείου Εργασίας προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, ανακοίνωσε την καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος, ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων (κύριων, επικουρικών και μερισμάτων), στους πυρόπληκτους συνταξιούχους ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πόσες αιτήσεις δεν έχουν ικανοποιηθεί μέχρι και σήμερα και για ποιούς λόγους;
  2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής του συγκεκριμένου προβλεφθέντος επιδόματος;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Κώτσηρας

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί, ότι στον νεοεκλεγέντα βουλευτή πιστώνονται μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως α) Η συνάντηση στις 8 Ιανουάριου 2020 με το Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο και η συζήτηση που ακολούθησε για έργα του ταμείου που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στη Δυτική Αττική με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής. β) Η ομιλία του κατά την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2020 περί της ανάγκης τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής και της ενίσχυσης των υποδομών της. γ) Η παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με αποτέλεσμα την προσθήκη τροπολογίας και την επέκταση του άρθρου 41 παρ. 1 ν.4058/2012, μια τροπολογία που αποτέλεσε την βάση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, αλλά και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, με στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

Αναμφίβολα λοιπόν, πρόκειται για μια αξιοπρόσεχτη κοινοβουλευτική παρουσία.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Δήμος Μεγαρέων: Επαναπροκηρύσσει τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης
Επόμενο άρθρο Έτοιμοι προς απογείωση…