Γ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου της Ν.Περάμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, κ. Τσίπρας Γιώργος, κατέθεσε την υπ’ αριθμόν 1147/08-10-19 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τη διάνοιξη δρόμου για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία του παραλιακού δρόμου της Ν.Περάμου. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης: 

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αθήνα, 8/10/2019 ΘΕΜΑ: «Διάνοιξη δρόμου για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία του παραλιακού δρόμου της Ν.Περάμου» 

Στον παραλιακό δρόμο της Ν.Περάμου στεγάζονται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Η μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού ΑθηνώνΚορίνθου διασχίζοντάς τη κατά μήκος για την μετακίνηση τους από και προς τα σχολεία. Το στρατόπεδο του πυροβολικού βρίσκεται κατά μήκος της παραλιακής οδού που σταματάει στον τοίχο του στρατοπέδου με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών να κινείται στην άκρη του δρόμου γεγονός το οποίο εγκυμονεί κινδύνους γι’ αυτούς.

Από τον Μάιο του 2018 με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποφασίστηκε ότι θα κατασκευαστεί στην παραλιακή ζώνη του Στρατοπέδου πεζόδρομος πλάτους 4 μέτρων και μήκους περίπου 710μ, σύμφωνα με μελέτη που συνέταξε η στρατιωτική υπηρεσία και με επακριβώς καθορισμένο προϋπολογισμό. Η κατασκευή προβλεπόταν να γίνει κυρίως από τις στρατιωτικές τεχνικές υπηρεσίες, με υλικά που θα παρείχε ο Δήμος Μεγαρέων, και πράγματι τα έργα ξεκίνησαν

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιο στάδιο προόδου βρίσκεται η κατασκευή του δρόμου εντός του στρατοπέδου για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών;

2) Ποιο το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του δρόμου για κυκλοφορία στους πολίτες και μαθητές της Ν.Περάμου; 

Κατόπιν της ερώτησης του Βουλευτή, σε συνδυασμό με άλλες σημαντικές παρεμβάσεις του, εξασφαλίστηκε απάντηση από το ΥΕΘΑ, αναφορικά με την εξέλιξη του έργου αλλά κυρίως προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και παράδοσής του στη τοπική κοινωνία έως το τέλος Ιανουαρίου του νέου έτους. 

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔΑ: Υποψήφιος ο Γρ. Σταμούλης στο πλευρό του Γ. Ιωακειμίδη
Επόμενο άρθρο Ομάδες Τοπικής Δράσης: Από το Καπανδρίτι στα Μέγαρα