Δήμος Μεγαρέων: 8μηνων συνέχεια…


Με 8μηνες «ασπιρίνες», συνεχίζεται από το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ και των ΟΤΑ, η θεραπεία της «επάρατης νόσου» της ανεργίας.

Όπως δείχνουν τα στοιχειά της Eurostat, τον Ιούνιο του 2018 στην Ελλάδα υπήρξε ελαφρά μείωση του δείκτη ανεργίας σε 19,1%,  έναντι 19,3% του Μαΐου του ίδιου χρόνου (νεότερα στοιχειά δεν έχουν δοθεί ακόμη). Eνώ την ίδια περίοδο στη χώρα μας, η ανεργία των νέων φτάνει στο δυσθεώρητο ποσοστό του 45%.

Το ίδιο διάστημα, η ανεργία στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,1% καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008. Στην ΕΕ,  η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9% και 7,5% αντιστοίχως.

Ακoλουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 91 ατόμων στο Δήμο Μεγαρέων μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων ζήτησε έγκαιρα την έγκριση για την πρόσληψη προσωπικού μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προκειμένου να υλοποιηθούν διάφορα μικροέργα.

Πράγματι εγκρίθηκε η  πρόσληψη 91 ατόμων, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας,  με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών.

Τα άτομα αυτά θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων όπως εργατικό προσωπικό, εργάτες καθαριότητος, εργάτες χειρονακτικών εργασιών, οικοδόμοι, οδηγοί, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, (Μηχανικοί, βρεφονηπιοκόμοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Προκήρυξη αυτών των θέσεων, θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ο.Α.Ε.Δ.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Παραδοσιακή φασολάδα
Επόμενο άρθρο Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα το «πορτρέτο» της Έσχατης Θούλης