Δημοτική Τράπεζα Αίματος απο τον Δήμο Μεγαρέων


Δημοτική Τράπεζα Αίματος, δημιούργησε ο Δήμος Μεγαρέων έπειτα από ενέργειες του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων και του γιατρού κ. Κώστα Καράμπελα.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

“Είναι γνωστό ότι η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, που παίρνει 5 λεπτά από το χρόνο μας και δίνει ζωή.

Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει στην πατρίδα μας, μεγάλη έλλειψη ικανής ποσότητας αίματος για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χρειάζεται αυτήν την εποχή αλλά και πάντα να γίνονται τακτικές αιμοδοσίες προκειμένου οι εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται και να συγκεντρώνονται όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες αίματος για να μπορούν μετά τα Νοσοκομεία να χορηγούν αίμα σε περιπτώσεις ανθρώπων, που έχουν ανάγκη μετάγγισης λόγω τροχαίων ατυχημάτων ή άλλων αιτιών ακόμη φυσικά και της πανδημίας.

Έτσι λοιπόν η Διοίκηση του Δήμου με ενέργειες του ΚΕΠ Υγείας και προσωπικά του κ. Κώστα Καράμπελα, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αρμοδίου για τα θέματα πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεγαρέων, προέβη στις αναγκαίες διαδικασίες ίδρυσης Δημοτικής Τράπεζας Αίματος”.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Ο Δήμος Μεγαρέων ίδρυσε Δημοτική Τράπεζα Αίματος και η πρώτη αιμοδοσία θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, προκειμένου να βοηθήσουμε και στην μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Η συμμετοχή των δυναμένων να προσφέρουν αίμα θα είναι απαραίτητη. Η Τράπεζα Αίματος θα λειτουργεί υπό το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, το οποίο διευθύνεται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καράμπελα Κωνσταντίνο.»

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Τηγανητός μπακαλιάρος με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα
Επόμενο άρθρο Γ. ΚΩΤΣΗΡΑΣ: Είμαι δίπλα στους πολίτες της Δυτικής Αττικής