ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔΑ: Υποψήφιος ο Γρ. Σταμούλης στο πλευρό του Γ. Ιωακειμίδη


Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του νυν πρόεδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Γιώργου Ιωακειμίδη. 

Τι είναι η Π.Ε.Δ.Α. Σκοπός – Θεσμικό πλαίσιο

 • Η συνεργασία των Δήμων μελών της.
 • Η προαγωγή του θεσμού του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.
 • Η έρευνα και μελέτη ζητημάτων σχετικών με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.
 • Η συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών επί γενικών και ειδικών ζητημάτων, σχετικών με την αποστολή και το έργο των δήμων.
 • Η συστηματική ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού και των μελών, των οργάνων των δήμων.
 • Η συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την προώθηση των ζητημάτων που τους αφορούν.
 • Η συνεργασία με όργανα και φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και χωρών.
 • Η συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκέντρωσης και ανάπτυξης.
 • Η συμμετοχή της στα πάσης φύσεως όργανα και φορείς με εκπροσώπους της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
 • Ο προγραμματισμός, η υποστήριξη και ο συντονισμό δράσεων για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του προσωπικού των δήμων και των μελών των αιρετών οργάνων καθώς και η αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων.
 • Η ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την αποκέντρωση, και την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.
 • Η ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Α. είναι 25μελές και εξ αυτών 15 μέλη είναι δήμαρχοι και δέκα μέλη δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ για για τη τρέχουσα δημοτική περίοδο, η εκλογή (γενικά) των Δ.Σ. στις ΠΕΔ θα διεξάγεται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Ποιος είναι ο Γιώργος Ιωακειμίδης (Πηγή: Wikipedia)

Ο νυν Πρόεδρός της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, είναι ο εν ενεργεία Δήμαρχος του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη. Μεγάλωσε στον Πειραιά και τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή. Στη συνέχεια  σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π.

Από το 1972 έως το 1974 πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά της Χούντας, συμμετέχοντας στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και σε όλες τις αντιστασιακές εκδηλώσεις της εποχής αυτής.

Την περίοδο 1974 έως 1982 συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και διεκδικητικούς αγώνες που γίνονται στο Ρέντη εκείνη την εποχή, με τη δημιουργία Συλλόγων και Σωματείων.

Το 1982, σε ηλικία 28 ετών, εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 και του 1990 συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού. Από το 1994 έως σήμερα εκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη. Στις εκλογές του 1998 ήταν υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΠΑΣΟΚ.

Την περίοδο 1999-2000 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου για το Περιβάλλον στους Δήμους Πειραιά και Δυτ. Αττικής. Από το 1999 έως το 2002 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Συνδέσμου για τον Ελαιώνα και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΚΕ.

Από το 1999 έως σήμερα είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης) και Τακτικό μέλος της τετραμελούς αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε στην πολιτική επιτροπή του C.E.M.R. (General Assembly of European Municipalities and Regions), εκπροσωπώντας τη χώρα σε όλα τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια Αυτοδιοίκησης.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο ΚΛ. ΒΑΡΕΛΑΣ: Να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για την εγκληματικότητα
Επόμενο άρθρο Γ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου της Ν.Περάμου