Εξαρθρώθηκε στην Νέα Πέραμο κύκλωμα που εξήγαγε κάνναβη στο εξωτερικό


Μεγάλη επιτυχία για το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, το οποίο εξάρθρωσε κύκλωμα που εξήγαγε τεράστιες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, σε αποθήκη που εντοπίστηκε στη Νέα Πέραμο, κατασχέθηκε σχεδόν μισός τόνος ακατέργαστης κάνναβης (ποσότητα 407 κιλών και 640 γραμμαρίων), και μετά από οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Έλληνας 30 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 38 ετών.

Οι συλληφθέντες είχαν αποκρύψει την κάνναβη εντός σάκων ρυζιού που είχαν τοποθετήσει σε παλέτες με σκοπό να αποσταλούν στην Ολλανδία. Η αξία της ποσότητας της ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας με πλαστά στοιχεία αγόραζε μεγάλες ποσότητες ρυζιού από εμπορικές επιχειρήσεις, τις οποίες μετέφερε στον εκμισθωμένο από αυτόν αποθηκευτικό χώρο.

Εκεί με τον συνεργάτη του απέκρυπτε επιμελώς την κάνναβη εντός των σάκων του ρυζιού τους οποίους στη συνεχεία απέστελλε ως νόμιμο εμπόρευμα σε χώρες του εξωτερικού με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Με την συγκεκριμένη μέθοδο εκτιμάται ότι είχε διακινηθεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης άνω του ενός τόνου σε Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN και πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων προς αξιολόγηση.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Πλάνο ανάπτυξη της πετοσφαίρισης (βόλεϊ και beach volley) και του ερασιτεχνικού αθλητισμού
Επόμενο άρθρο ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 20,8 εκατ. σε παραγωγούς