Η Αρκτική λιώνει και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι …μη αναστρέψιμο


Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική, όχι μόνο αλλάζει γρήγορα και δραστικά την περιοχή, αλλά δυστυχώς πρόκειται για μη αναστρέψιμη κατάσταση!

O Τζέρεμι Μάθις, επικεφαλής του Προγράμματος Αρκτικής Έρευνας της NOAA, αναφέρθηκε σχετικά στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, τονίζοντας ότι:

«Η Αρκτική προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στον πλανήτη λειτουργώντας ως το ψυγείο του. Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή, είναι ότι έχουμε αφήσει ανοικτή την πόρτα του ψυγείου με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιβεβαιώνουμε ότι η Αρκτική δεν θα παραμείνει σε παγωμένη κατάσταση και η κατάσταση της αλλάζει με ταχύτατο ρυθμό. Το κλίμα μεταβάλλεται τόσο γρήγορα στην Αρκτική, ώστε δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν όχι μόνο η χλωρίδα και η πανίδα, αλλά και οι άνθρωποι που ζουν στις αρκτικές περιοχές. Επιπλέον η άνοδος της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας του λιώσιμου των πάγων, εξαφανίζει ολόκληρα χωριά δημιουργώντας τους πρώτους κλιματικούς μετανάστες στον πλανήτη. Μάλιστα, ο ρυθμός αύξησης των επιπέδων της θάλασσας αυξάνεται συνεχώς, επειδή η θερμοκρασία στην Αρκτική αυξάνεται ταχύτερα από ότι μπορούσαμε να υπολογίσουμε μέχρι πριν από λίγα χρόνια»

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων
Επόμενο άρθρο 2018: Σαββατοκύριακα και Μεσοβδόμαδα οι αργίες της Νέας Χρονιάς