Ιερά Σύνοδος: Δεν αποδεχόμαστε την απονομή του όρου «Μακεδονία» με καμιά μορφή…


Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Μη χρήσης του όρου “Μακεδονία” η οποιουδήποτε συνθετικού ονόματος που θα εμπεριέχει τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας, πήρε η Ιερά Σύνοδος. Το ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο με ανακοίνωση του, έκανε γνωστή την θέση της εκκλησιάς προς άπαντες, μη αφήνοντας έτσι το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής, ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή της υπενθυμίζει ότι:

«H Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας».

Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Συνδυασμός Μαρινάκη: Ο Δήμαρχος πανηγυρίζει τα δικά μας επιτεύγματα...
Επόμενο άρθρο Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης εκπέμπει SOS-Χιόνια στη έρημο Σαχάρα...